5 προτάσεις βιβλίων που θα σε βάλουν σε φθινοπωρινό mood!

Περίληψη: Καλό μήνα! Το φθινόπωρο είναι - επιτέλους - εδώ και εμείς έχουμε τις καλύτερες προτάσεις βιβλίων για να γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου.

Φέρε στο μυαλό σου την πιο ειδυλλιακή στιγμή της ημέρας για σένα. Πόση ανακούφιση νιώθεις με αυτήν την ιδέα; Πόσο ανυπομονείς να έρθει η ώρα να γίνει πραγματικότητα; Αχ..! Το ίδιο νιώθουμε και εμείς. Θες να μάθεις τη δική μας αγαπημένη στιγμή; Φθινόπωρο, ψιλόβροχο, τα πρώτα κρύα, χουχούλιασμα στο κρεβάτι με την πιο fluffy κουβέρτα, ζεστό ρόφημα και φυσικά το αγαπημένο μας βιβλίο! Τι; Το ονειρεύεσαι και εσύ εε; Και γιατί να μην το κάνεις πραγματικότητα; Το σαββατοκύριακο απέχει μόνο λίγες ώρες και η ξεκούραση θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτό το διήμερο. Αν ψάχνεις κάποιο νέο βιβλίο να σε συντροφεύσει αυτές ημέρες, εμείς είμαστε εδώ! Δες πέντε ενδιαφέρουσες, «φθινοπωρινές» προτάσεις βιβλίων που ξεχωρίσαμε!

Οι κόρες του Alex Michaelides

Ο Έντουαρντ Φόσκα έχει τη δύναμη να γοητεύει κάθε άνθρωπο γύρω του και ιδίως τις Κόρες, μία κλειστή ομάδα φοιτητριών, οι οποίες τον ακολουθούν πιστά σε κάθε του βήμα. Όταν μία μέρα, ένα μέλος από την ομάδα βρίσκεται δολοφονημένο, η Μαριάννα, νεαρή ψυχολόγος, έρχεται να λύσει το μυστήριο. Όντας σίγουρη για την ενοχή του Φόσκα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να λύσει το μυστήριο, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη δική της ζωή. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να καταλάβει ποια είναι η εμμονή του με τα Ελευσίνια Μυστήρια και τα μεσαιωνικά κτίρια του Πανεπιστημίου.

Η ιστορία της Λίσι του Stephen King

Ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό βιβλίο, με την υπογραφή του Stephen King ήρθε να διευρύνει τη φαντασία όλων μας. Η Λίσι, μετά το θάνατο του συζύγου της, αποφασίζει να μπει στα άδυτα μονοπάτια της ζωής του – να επισκεφτεί το μέρος που τον τρόμαζε και τον γιάτρευε ταυτόχρονα. Στην προσπάθεια της όμως να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ για την «κρυφή» ζωή του συγχωρεμένου άντρα της, έρχεται αντιμέτωπη με ένα μοιραίο ταξίδι, που ποτέ της δε φανταζόταν.

Ζώνη σιωπής της Tana French

Ο φημισμένος ντεντέκτιβ Μάικλ Κένεντι έρχεται αντιμέτωπος με μία φαινομενικά εύκολη υπόθεση. Τι συμβαίνει όμως όταν αρχίζουν και παρουσιάζονται εμπόδια για τη λύση του μυστηρίου; Ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της οικογένειας; Πως συνδέεται η υπόθεση με τα παιδικά χρόνια του ντεντέκτιβ; Όσο βαθιά και αν κρύβουμε τις αναμνήσεις μας, κάποια στιγμή θα μας κατακλύσουν ξανά...

Συζητήσεις με φίλους της Sally Rooney

Η Φράνσις, κάνοντας την αρχή της καριέρας της ως συγγραφέας, έπειτα από μία ποιητική βραδιά μαζί με την πρώην σύντροφο και νυν κολλητή της Μπόμπι, συναντούν τη γνωστή δημοσιογράφο Μελίσσα. Ο σύντροφος της τελευταίας, αναπτύσσει ένα αθώο φλερτ με τη Φράνσις. Θα παραμένει όμως αθώο; Ένα βιβλίο γεμάτο από τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες των νέων ανθρώπων του 21ου αιώνα.

The Secret History της Donna Tart

Μέλος μίας ομάδας 5 φοιτητών, ο Ρίτσαρντ Παπέν γοητεύεται από τους καινούριους του φίλους και συμμετέχει εν αγνοία του σε ένα έγκλημα που διαπράττεται. Όταν όμως μαθαίνει για την ιστορία πίσω από τον δολοφονημένο συμμαθητή και φίλο τους, όλα ανατρέπονται. Μία ιστορία γεμάτη συναισθήματα, εγωκεντρισμό, ενοχή και ευθύνη.

Αυτές και πολλές ακόμα επιλογές, θα τις βρεις σε ένα κατάστημα Public αλλά και στο Public.gr. Καλές αναγνώσεις!