Βιβλία με χειροτεχνίες: Αδειάστε το τραπέζι και ξεκινάμε!

Περίληψη: Ένας ολόκληρος κόσμος από ήρωες, αυτοκόλλητα και πολύχρωμες ιστορίες – πάμε να τον ανακαλύψουμε!

Για να δουλέψει το μυαλό πρέπει πρώτα να δουλέψουν τα χέρια: βιβλία με χειροτεχνίες και δραστηριότητες, που «γυμνάζουν» τη σκέψη των παιδιών. Άλλωστε ποιος δεν θυμάται την πρώτη του φιγούρα από πλαστελίνη; Ποιος δεν θυμάται την πρώτη του συλλογή με αυτοκόλλητα και τα παιδικά μπλοκ ζωγραφικής;

Τα παιδιά έχουν ανάγκη τα σωστά ερεθίσματα για να ανακαλύψουν τον κόσμο που τα περιβάλλει και να αναπτύξουν τη -χωρίς όρια- φαντασία τους - τέτοια ερεθίσματα μπορούν να τους δώσουν τα βιβλία. Πάμε να δούμε μερικά με τέτοια χαρακτηριστικά!

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από ένα βιβλίο με αυτοκόλλητα εμπνευσμένο από τον κόσμο της ζούγκλας; Δεν πιστεύεις ότι κάθε μικρός μπόμπιρας θα ενθουσιαστεί με το «Ο κόσμος με αυτοκόλλητα: Η ζούγκλα», ένα βιβλίο με έντονα χρώματα, ζωάκια, δάση και περισσότερα από 300 αυτοκόλλητα; Αυτό το βιβλίο υπόσχεται να πάρει από το χέρι τους μικρούς μας φίλους, να τους ταξιδέψει στα βάθη της ζούγκλας, από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου μέχρι τα μαγκρόβια δάση της νοτιοανατολικής Ασίας, και να τους μάθει όλα τα μυστικά της.

Στο επόμενο βιβλίο, που κάθε μικρό παιδί θα λατρέψει, το «Κολλάω Μαθαίνω Ανακαλύπτω: Ζωολογικός κήπος», του δίνεται η ευκαιρία να ζωντανέψει όλα τα ζωάκια του ζωολογικού κήπου με πάνω από 240 αυτοκόλλητα που θα βρει ανάμεσα στις σελίδες του και μπορεί να κολλάει ξανά και ξανά. Με τα λιοντάρια, τους παπαγάλους και τους κροκόδειλους να είναι μόνο κάποια από τα ζώα που θα ανακαλύψει και θα μάθει γι’ αυτά, αυτό το βιβλίο είναι η καλύτερη αφορμή για να αγαπήσουν όλα τα παιδιά τα ζώα!

Και τώρα ήρθε η ώρα να πιάσουμε στα χέρια ξυλομπογιές και μαρκαδόρους, να ζωγραφίσουμε και να μάθουμε τα πάντα για τα οχήματα. Στο «Χρωματίζω και μαθαίνω τα οχήματα» κάθε παιδί θα ανακαλύψει όλα τα είδη οχημάτων και θα τους δώσει ζωή με χρώματα και υπέροχα αυτοκόλλητα. Τι λέτε για αυτό το ταξίδι χρωμάτων και παιχνιδιού;

Για το τέλος κρατήσαμε το βιβλίο που χρειάζεται κάθε γονιός που έχει προσπαθήσει να απαντήσει σε ένα μικρό παιδί τι είναι ο μαγνητισμός και γιατί ο κόσμος γυρίζει. Το βιβλίο «Επιστήμη: Βιβλίο δραστηριοτήτων» έχει όλες τις απαντήσεις, ειπωμένες κατάλληλα για τα μικρά μυαλουδάκια. Με απλές εξηγήσεις επιστημονικών φαινομένων, το παιδί θα βρει όλα όσα ψάχνει για το σύμπαν, και μέσα από τις δραστηριότητες θα παίξει και θα γνωρίσει τους επιστημονικούς κλάδους STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Ο απόλυτος συνδυασμός μάθησης και ψυχαγωγίας!

Βρείτε εκείνα τα βιβλία και τα θέματα που απασχολούν τα παιδιά και αφήστε τα να βρουν τις απαντήσεις μέσα από τις πιο όμορφες ιστορίες.