Black Friday 2021: Οδηγός προετοιμασίας ενός book lover

Περίληψη: Η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη είναι η μέρα των μεγάλων εκπτώσεων. Αν αγαπάς κι εσύ το βιβλίο, δες πως θα εκμεταλλευτείς καλύτερα τις Black Friday προσφορές.

Εντάξει, το ξέρουμε πως ως λάτρης του βιβλίου δε χρειάζεσαι και πολλές δικαιολογίες για να γεμίσεις με ακόμα ένα έργο τη βιβλιοθήκη σου. Αλλά, το επόμενο διάστημα θα έχεις μία πολύ καλή αιτιολόγηση για να γεμίσεις τα ράφια σου με νέα βιβλία. Αυτή η αιτία δεν είναι άλλη από τη Black Friday 2021, την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων. Το Public θα είναι και φέτος στην πρώτη γραμμή της Μαύρης Παρασκευής με εκπτώσεις σε όλες τις κατηγορίες. Όταν λοιπόν το μεγαλύτερο ελληνικό βιβλιοπωλείο ετοιμάζεται για Black Friday, κάθε book lover έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει τη συλλογή των βιβλίων του. Για να κάνουμε τις Black Friday αγορές σου ακόμα πιο εύκολη υπόθεση, δημιουργήσαμε και ένα «σχέδιο δράσης» για να μην χαθείς ανάμεσα στις εκατοντάδες προσφορές. Ας δούμε βήμα-βήμα πως θα προετοιμαστείς κατάλληλα για τη Black Friday 2021.

#1 - Σκάναρε τη reading list σου

Κάθε βιβλιόφιλος που… σέβεται τον εαυτό του έχει μία μεγάλη reading list με βιβλία στο «περίμενε». Το αν αυτή μεγαλώνει ή μικραίνει με τον καιρό δεν θα το σχολιάσουμε. Αυτό που μπορούμε με σιγουριά να πούμε είναι πως η Black Friday είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκτήσεις μερικά από τα βιβλία που έχεις καιρό στη λίστα σου. Σημείωσε τις top επιλογές σου και δες αν αυτές βγουν σε οικονομικότερη τιμή κατά τη διάρκεια της Black Friday, έτσι ώστε να τις αποκτήσεις.

#2 - Ψάξε κριτικές

Για να μπήκε στη reading list σου ένα βιβλίο, σίγουρα κάτι θα σου έκανε «κλικ» μόλις έμαθες για αυτό. Αυτό δε σημαίνει πάντα πως αξίζει να το διαβάσεις. Εδώ έρχονται οι online κριτικές να σε βοηθήσουν να γίνει πιο σύντομη η λίστα σου. Αναζήτησε κριτικές τόσο από επαγγελματίες του χώρου, των οποίων τη γνώμη εμπιστεύεσαι, όσο και από απλούς αναγνώστες, για να αποκτήσεις μία πιο πλήρη άποψη. Ίσως τελικά ένα βιβλίο να μην είναι για εσένα, οπότε δε χρειάζεται να το αποκτήσεις, ακόμα κι αν το βρεις σε εξαιρετική τιμή.

#3 - Εκμεταλλεύσου το bookfriends.gr

Τα δύο πρώτα tips έρχονται να «δέσουν» ιδανικά με το τρίτο, το οποίο είναι η δύναμη την πλατφόρμας bookfriends.gr. Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, το Bookfriends είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική κοινότητα για το βιβλίο στην Ελλάδα. Φτιάχνοντας έναν λογαριασμό μπορείς να δημιουργήσεις αναγνωστικές λίστες, να αφήσεις κριτικές και να διαβάσεις κριτικές τρίτων, να συζητήσεις τα αγαπημένα και τα όχι και τόσο αγαπημένα σου βιβλία, και να συνομιλήσεις με ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα. Άρα, αξιοποιώντας τα εργαλεία της πλατφόρμας μπορείς να προετοιμαστείς αποδοτικότερα για Black Friday βιβλίο-αγορές.

#4 Γενικά Black Friday tips

Όσα περιγράφουμε παραπάνω αφορούν συγκεκριμένα τις αγορές γύρω από το βιβλίο. Όσο προετοιμάζεσαι για τις Black Friday αγορές σου όμως, δεν θα πρέπει να ξεχάσεις και κάποιους γενικότερους «κανόνες» της ημέρας αυτής.

Ο πρώτος και κυριότερος είναι ο προϋπολογισμός. Το ξέρουμε ότι θέλεις η Black Friday να σε βρεις παρέα με ένα βουνό από βιβλία που μόλις απέκτησες σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά δεν πρέπει να αφήσεις την «τρέλα» της ημέρας να σε παρασύρει. Ό,τι κι αν αγοράσεις, είναι πολύ σημαντικό να ορίσεις από πριν ένα μέγιστο budget που διατίθεσαι να ξοδέψεις και να μην το ξεπεράσεις.

Όσο οργανωμένο κι αν είναι το πρόγραμμά σου για τη Black Friday, όλο και κάποια προσφορά μπορεί να σου ξεφύγει. Για να μειωθούν οι πιθανότητες να σε προσπεράσει κάποιο δυνατό Black Friday deal τις ημέρες αυτές, κάνε εγγραφή στο newsletter του Public, έτσι ώστε να λαμβάνεις κατευθείαν τα νεότερα από το «μέτωπο» των προσφορών. Μάλιστα, το Public μπορεί να σου προσφέρει προσωποποιημένη ενημέρωση, μόνο για τις κατηγορίες που σε νοιάζουν, όπως το βιβλίο, έτσι ώστε ό,τι φτάσει στο inbox σου να σε ενδιαφέρει σίγουρα.

Τέλος, να σου θυμίσουμε πως η φετινή Black Friday «πέφτει» στις 26 Νοεμβρίου. Έχε όμως αυξημένη την προσοχή σου όλη την εβδομάδα πριν την Παρασκευή και κάποιες ημέρες μετά, καθώς οι προσφορές θα υπάρχουν όλες αυτές τις μέρες.

Μετά από όλες αυτές τις πληροφορίες, κάθε λάτρης του βιβλίου μπορεί να νιώθει έτοιμος για τη Black Friday 2021!