«The Boy, The Mole, The Fox and The Horse»: Ένα σύγχρονο ενθαρρυντικό παραμύθι

Περίληψη: Βάζουμε στοίχημα ότι όταν διαβάσεις το «The Boy, The Mole, The Fox and The Horse», θα θέλεις να το χαρίσεις σε όλους όσους αγαπάς!

Ίσως δεν το διαβάζεις πρώτη φορά από εμάς - τις τελευταίες ημέρες όλοι συζητούν για το «The Boy, The Mole, The Fox and The Horse» του Charlie Mackesy, το βιβλίο της χρονιάς, σύμφωνα με τα περιώνυμα βιβλιοπωλεία Waterstones και Barnes & Noble. Είναι εκείνο το βιβλίο που έχει καταφέρει να αγγίξει - με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο - τις καρδιές αναγνωστών ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για μικρές ιστορίες του σκιτσογράφου και εικονογράφου Charlie Mackesy, τις οποίες συνοδεύουν τα σχέδιά του. Τα σύντομα κείμενα λειτουργούν σαν μια μικρή υπενθύμιση των πιο σημαντικών πραγμάτων στη ζωή - που όμως πολλές φορές ξεχνάμε. Ο Charlie και οι τέσσερις τόσο διαφορετικοί φίλοι του, μέσα από τους διαλόγους τους, θίγουν ανθρώπινα ζητήματα που αφορούν όλους μας, όπως είναι η αγάπη, η φιλία, η συμπόνοια, η καλοσύνη και δίνουν με τρόπο απλό σπουδαία μαθήματα ζωής.

Who is who: Ο Charlie Mackesy ξεκίνησε ως σκιτσογράφος στο εβδομαδιαίο βρετανικό περιοδικό The Spectator και εικονογράφος βιβλίων των πανεπιστημιακών εκδόσεων Oxford University Press. Τα σκίτσα του είχαν ξεκινήσει να γίνονται γνωστά πριν την κυκλοφορία του βιβλίου και έχουν βρει ήδη τη θέση τους σε γκαλερί Μεγάλης Βρετανίας και ΗΠΑ. Έχουν διακοσμήσει τοίχους σχολείων και πανεπιστημίων, νοσοκομείων, φυλακών, εκκλησιών, εξαιτίας των τόσο εμψυχωτικών μηνυμάτων τους. Η έμπνευση και η ελπίδα των σκέψεων που μοιράζεται ο Mackesy τον έχουν κάνει ιδιαιτέρως αγαπητό σε όλο τον κόσμο - ο λογαριασμός του στο Instagram αριθμεί πάνω από 207.000 followers!

Video Duration
2:42


Αν το «The Boy, The Mole, The Fox and The Horse» είναι ένα σύγχρονο παραμύθι γεμάτο μηνύματα ελπίδας, σκέφτεσαι κάποιο λόγο να μη το διαβάσεις;