Ευ ζην και σπίτι / Όμορφος χώρος για όμορφη ζωή!

Περίληψη: Η ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι αξίζει πολλά. Κάτι που σίγουρα διαπίστωσες αυτές τις μέρες. Οπότε, βγαίνοντας από την καραντίνα δες πως μπορείς να κάνεις πιο όμορφο το χώρο στο μέλλον.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι βέβαιο πως εκτίμησες ακόμα περισσότερο το σπίτι σου. Ο προσωπικός σου χώρος ήταν το μόνο καταφύγιο σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, η οποία περιόρισε στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή. Βγαίνοντας από αυτό το παρατεταμένο διάστημα απομόνωσης λοιπόν, μήπως ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι και να το κάνεις ακόμα πιο φιλικό; Βελτιώνοντας το οικιακό σου περιβάλλον θα δεις πως αμέσως θα αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. Αν δεν ξέρεις από που να αρχίσεις τις αλλαγές, σου έχουμε του καλύτερους «οδηγούς», τρία βιβλία που θα σου δείξουν το δρόμο προς ένα πιο ζεστό σπίτι και μία πιο όμορφη ζωή.

Κάνε την αρχή βάζοντας λίγο μινιμαλισμό στη ζωή σου. Ο κόσμος είναι ήδη αρκετά πολύπλοκος και πάντα θα υπάρχει κάτι να σε κρατά σε εγρήγορση. Όταν βρίσκεσαι σπίτι δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου την ακαταστασία που υπάρχει εκεί έξω. «Ζήσε καλύτερα με λιγότερα» είναι η συμβουλή της Vicky Brint, η οποία πέρασε τις σκέψεις της σε ένα βιβλίο. Διαβάζοντάς το μπορείς να δεις πως τελικά υπάρχουν πολλά αντικείμενα ή συνήθειες που μπορείς να εξαλείψεις από τη ζωή σου. Ο μελλοντικός σου εαυτός θα σε ευχαριστεί για το αποτέλεσμα, αν αποφασίσεις να σβήσεις πολλά από τα άγχη του σήμερα και να δημιουργήσεις μία πιο χαλαρή ζωή.

Αφού αφήσεις πίσω σου ότι δεν σου χρειάζεται, κάνε το χώρο σου πανέμορφο χρησιμοποιώντας σπιτικά προϊόντα. Γνώρισε τρόπους να δημιουργήσεις εντελώς φυσικά προϊόντα, μέσα από το «Art of the Natural Home» της Rebecca Sullivan. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα εγχειρίδιο βιώσιμης διακόσμησης και συντήρησης κάθε δωματίου. Δεν μένει μόνο εκεί όμως καθώς θα σου δείξει επίσης πως με σπιτικά υλικά μπορείς να φροντίσεις όχι μόνο το σπίτι αλλά και τον εαυτό σου.

Η ιδέα της φροντίδας του σπιτιού με φυσικά υλικά αναπτύσσεται ακόμα πιο αναλυτικά από την Jen Chillingsworth στο βιβλίο «Clean Green». Βγάλε τα χημικά καθαριστικά από τη ζωή σου και περιποιήσου κάθε δωμάτιο με φυσικό τρόπο. Ακόμα και συνθετικό απορρυπαντικό ρούχων ή πιάτων μπορείς να αντικαταστήσεις με ένα αντίστοιχο, κατασκευασμένο αποκλειστικά από φυσικά υλικά. Οι «συνταγές» είναι όλες πολύ εύκολες, γρήγορες και αποτελεσματικές. Επιπλέον, κατασκευάζοντας τα δικά σου προϊόντα καθαρισμού, μειώνεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα καθώς καταναλώνεις λιγότερο πλαστικό και δεν απελευθερώνεις επιβλαβείς ουσίες στο περιβάλλον.

Σε λίγες μέρες θα επιστρέψεις στον «έξω κόσμο», μην ξεχάσεις όμως το σπίτι τώρα που θα μπορείς να κυκλοφορείς πιο ελεύθερα. Όπως βλέπεις, δημιουργώντας μία θετική ατμόσφαιρα στο χώρο σου μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου. Εκμεταλλεύσου λοιπόν την ευκαιρία!