Γυναίκες συγγραφείς: Καλοκαιρινές προτάσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Περίληψη: Πριν αναχωρήσεις για τον καλοκαιρινό σου προορισμό βρες το βιβλίο που θα σε ακολουθήσει. Τρία νέα μυθιστορήματα από γυναίκες συγγραφείς ίσως να είναι αυτό που ψάχνεις!

Ετοιμάζεσαι για διακοπές; Μην ξεχάσεις το βιβλίο σου! Το διάβασμα είναι αγαπημένη καλοκαιρινή ασχολία και το βιβλίο δεν πρέπει να λείπει από καμία βαλίτσα. Δίπλα στο κύμα, στο καράβι, στη βεράντα το απόγευμα, οι διακοπές προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για χαλάρωση παρέα με ένα βιβλίο. Το αγαπημένο είδος των περισσότερων είναι το μυθιστορήματα και παρακάτω θα δούμε 3 προτάσεις από γυναίκες συγγραφείς που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που θα σου κάνουν παρέα στις φετινές διακοπές.

Το πράσινο σημειωματάριο – Clare Pooley

Ο Τζούλιαν Τζεσόπ, ένας εκκεντρικός, μοναχικός, ηλικιωμένος καλλιτέχνης πιστεύει πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι πραγματικά ειλικρινείς. «Τι θα γινόταν όμως αν μοιραζόσουν την αλήθεια;» θα γράψει στο πράσινο σημειωματάριό του. Για να μπορέσει να δώσει απάντηση θα πρέπει να κοιτάξει πρώτα τον ίδιο του τον εαυτό. Στις σελίδες του τετραδίου του αρχίζει να αφηγείται με ειλικρίνεια τη ζωή του. Σειρά έχουν τώρα οι αλήθειες των άλλων, έτσι ο Τζούλιαν θα αφήσει το πράσινο σημειωματάριό του στο αγαπημένο του καφέ. Η κίνηση του Τζούλιαν θα οδηγήσει πέντε ακόμα άτομα να μοιραστούν την αλήθεια τους στο σημειωματάριο και να βρουν ο ένας τον άλλο. Από μία απλή ερώτηση ξεκίνησε μία αλυσίδα ειλικρίνειας που μπορεί να δώσει τόση δύναμη, αλλά και να γίνει επικίνδυνη.

Η επιστροφή της Πηνελόπης – Νοέλ Μπάξερ

Σε ένα ταξίδι στη Σμύρνη σε πάει το νέο μυθιστόρημα της Νοέλ Μπάξερ. Συνταξιδιώτης σου η Πένι Σάρεϊ. Η Πενέλοπε θα ξεκινήσει για ένα οδοιπορικό στα μέρη των προγόνων της κουβαλώντας μαζί της μνήμες, ιστορίες και ενθύμια που κρατούν ακόμα ζωντανή την ανάμνηση της παλιάς πατρίδας. 100 χρόνια μετά την Καταστροφή, η επιστροφή της Πηνελόπης στη Σμύρνη είναι σαν ένα ταξίδι στο χρόνο που τη βοηθά να έρθει ακόμα πιο κοντά με το παρελθόν της οικογένειάς της και να ανακαλύψει λεπτομέρειες που είχαν με τα χρόνια ξεχαστεί.

Θάρρος ή αλήθεια – Camilla Läckberg

Από την μετρ του αστυνομικού μυθιστορήματος Camilla Läckberg κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο σοκαριστικό μυθιστόρημα. Πρωταγωνιστές μία παρέα τεσσάρων φίλων που ετοιμάζεται να γιορτάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η βραδιά έχει ποτά, φλερτ, παιχνίδια, αλλά και μυστικά. Όταν μία παρτίδα Monopoly μετατρέπεται σε «Θάρρος ή αλήθεια» η κατάσταση θα πάρει μία πιο σκοτεινή τροπή. Κάθε ένας από τους τέσσερεις φίλους κρύβει τρομακτικά μυστικά. Όταν αυτά έρχονται στην επιφάνεια, η δυναμική του γκρουπ θα αλλάξει για πάντα. Ο ερχομός του νέου έτους πλησιάζει, αλλά δεν θα μπορέσουν όλοι να τον βιώσουν…

Ποιο είναι το μυθιστόρημα που έχει θέση στη δική σου βαλίτσα; Όποιο κι αν διαλέγεις, απόκτησέ το στο Public.gr ή στα καταστήματα Public και έφυγες για διακοπές!