The House of Gucci / Το βιβλίο πίσω από την blockbuster ταινία

Περίληψη: Η Sara Gay Forden ερεύνησε ενδελεχώς τη δολοφονία του Maurizio Gucci και τα εσωτερικά της οικογένειας, και το βιβλίο της αποτελεί τη βάση για την ταινία House of Gucci.

Από τα τέλη Νοεμβρίου παίζει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες το House of Gucci. Η νέα blockbuster ταινία του Ridley Scott είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα και αφορά την οικογένεια πίσω από τον πασίγνωστο οίκο μόδας Gucci. Μία ιστορία τρέλας, απληστίας, πάθους, απιστίας για μία λαμπερή οικογένεια και μία επιχειρηματική αυτοκρατορία που διαλύθηκε από ένα φόνο. Για να περάσει στη μεγάλη οθόνη η συναρπαστική αυτή ιστορία, ο Ridley Scott βασίστηκε στο εξαιρετικό βιβλίο της Sara Gay Forden, «The House of Gucci».

Η ταινία του Ridley Scott εστιάζει στη σχέση του Maurizio Gucci, κληρονόμου της οικογένειας Gucci, και της Patrizia Reggiani. Το ρόλο του Maurizio Gucci ενσαρκώνει ο Adam Driver, ενώ στο ρόλο της Patrizia Reggiani βρίσκεται η Lady Gaga. H ιστορία του ζευγαριού ξεκινάει με έναν μεγάλο έρωτα, ταξίδια σε όλο τον κόσμο, και μία κοσμική ζωή μέσα στην πολυτέλεια και τις ανέσεις. Δυστυχώς για το ζευγάρι, αυτό δεν θα κρατούσε για πάντα.

Video Duration
2:04

Το 1991 ο Maurizio Gucci θα υποβάλει αίτηση διαζυγίου και θα αρχίσει να έχει σχέση με άλλη γυναίκα. Αποφάσισε, επίσης, να πουλήσει το μερίδιο του στον οίκο μόδας Gucci. Αυτή του η κίνηση αποδείχθηκε μοιραία. Η Patrizia εκνευρίζεται απίστευτα καθώς ο πλουσιοπάροχος τρόπος ζωής που είχε συνηθίσει φαίνεται πως απειλείται. Αυτό θα την οδηγήσει σε μία εγκληματική επιλογή. Προσλαμβάνει έναν επί πληρωμή δολοφόνο για να σκοτώσει τον πρώην σύζυγό της. Η απόπειρα δολοφονίας είναι επιτυχημένη, αλλά η Patrizia θα πληρώσει για αυτό, καταδικαζόμενη σε 29 χρόνια φυλάκιση. Όταν μετά από 18 χρόνια εγκλεισμού αφέθηκε ελεύθερη ρωτήθηκε γιατί δεν σκότωσε η ίδια τον Maurizio. Η απάντησή της ήταν πως «Η όρασή μου δεν είναι τόσο καλή», δείχνοντας έτσι πως δεν είχε μετανιώσει για την πράξη της.

Η Lady Gaga λέγεται πως έμεινε στον χαρακτήρα της Patrizia για 18 μήνες, προσπαθώντας να μάθει την ιταλική προφορά και τις κινήσεις της. Ένα τέτοιο σκάνδαλο, με φόντο την αστραφτερή ζωή της υψηλής ραπτικής είναι λογικό να συνεπάρει δημιουργικούς ανθρώπους όπως ο σκηνοθέτης Ridley Scott και το ταλαντούχο cast, που περιλαμβάνει επίσης τους Al Pacino, Jeremy Irons, Jared Leto και Salma Hayek.

Χωρίς το βιβλίο «The House of Gucci», όμως, ίσως δεν είχε δημιουργηθεί ποτέ αυτή η ταινία. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ξέρει την ιστορία της οικογένειας Gucci καλύτερα από τη συγγραφέα Sara Gay Forden, η οποία έκανε έρευνα εις βάθος για να γράψει αυτό το βιβλίο, αλλά είχε και προσωπική εμπειρία από το χώρο της μόδας. Την περίοδο της δολοφονίας, στις 27 Μαρτίου του 1995, εργαζόταν στο Μιλάνο ως δημοσιογράφος επάνω στη βιομηχανίας της μόδας, άρα είχε πολλές διασυνδέσεις στο χώρο. Μάλιστα, είχε τύχει να πάρει συνεντεύξεις τόσο από την Patrizia όσο και από τον Maurizio για τη δουλειά της. Για τη συγγραφή του βιβλίου πέρασε 18 μήνες μιλώντας με πάνω από 100 ανθρώπους που είχαν κοντινή επαφή με την οικογένεια Gucci και το χώρο της μόδας εκείνη την περίοδο. Γι’ αυτό και ο Ridley Scott αποφάσισε όχι μόνο να στηριχθεί στο βιβλίο της, αλλά να την κάνει μέρος της συγγραφικής ομάδας του σεναρίου.

Για να γνωρίσεις ακόμα καλύτερα την συναρπαστική και συνάμα δραματική ιστορία της οικογένειας Gucci, λοιπόν, δεν χρειάζεται να επισκεφθείς το σινεμά. Το βιβλίο «The House of Gucci» έχει όλες τις λεπτομέρειες που αποζητάς!