Το «How to» θα σε κάνει να γελάσεις και να μάθεις πολλά - Κέρδισέ το!

Περίληψη: Αν φέτος τα Χριστούγεννα ψάχνεις ξεχωριστό δώρο για κάποιον που έχει αδυναμία στην επιστήμη, μη ψάχνεις άλλο! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγαπήσει το νέο βιβλίο του Randall Munroe!

Ποιος είναι ο Randall Munroe και ποιο είναι το νέο του βιβλίο; Τώρα θα τα μάθεις όλα! 

Ο Randall Munroe μέχρι το 2006, δούλευε στη NASA(!) και έφτιαχνε ρομπότ. Εκείνη τη χρονιά αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του και να ξεκινήσει να φτιάχνει το δικό του διαδικτυακό κόμικ. Κάπως έτσι, έφτασε να δημιουργήσει το δημοφιλές webcomic xkcd και άρχισε να γράφει βιβλία με κεντρικό θέμα την επιστήμη, αλλά με έναν δικό του ευφυή και χιουμοριστικό τρόπο. Τι άλλο πρέπει να ξέρεις γι΄αυτόν; Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση έχει δώσει το όνομά του σε έναν αστεροειδή, τον 4942 Munroe!

Το νέο του βιβλίο, λοιπόν, που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, έχει τον τίτλο How to: Absurd Scientific Advice for Common Real-World Problems. Τι θα βρεις στις σελίδες του; Τις πιο περίεργες και πολύπλοκες επιστημονικές λύσεις σε κάποια ίσως καθημερινά - και κάποια άλλα όχι και τόσο - προβλήματα. Θα βρεις απαντήσεις που σίγουρα δεν περίμενες και μάλιστα ούτε καν μπορείς να σκεφτείς, σε ερωτήματα που μας απασχολούν όλους. Ο Randall Munroe, με το νέο του βιβλίο, μας αποδεικνύει ότι μέσα από πράγματα που κάνουμε όλοι κάθε μέρα, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα την επιστήμη και την τεχνολογία. Και όλα αυτά τα «ντύνει» με ένα μοναδικό χιούμορ, που σίγουρα θα εκτιμήσεις.

Γεμάτο με έξυπνα infographics και διασκεδαστική εικονογράφηση, αυτό το βιβλίο είναι ο απόλυτα έξυπνος οδηγός για όποιον αγαπάει τα μαθηματικά και τη φυσική ή για εκείνον που θέλει να τα δει με μια καινούρια ματιά.

Πάρε μια γεύση από το βιβλίο:

Video Duration
5:03


Το Public χαρίζει σε τρεις (3) τυχερούς τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «How to: Absurd Scientific Advice for Common Real-World Problems».

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε και οι νικητές είναι οι εξής: 

Νίκος Κουρμουλής
Πέτρος Μπετσάκος
Κλεονίκη Αποστολάκου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!