Ημέρα της Γυναίκας / 5 βιβλία που εμπνέουν και συγκινούν

Περίληψη: Ξεχωρίσαμε 5 βιβλία από τις εκδόσεις Key Books γραμμένα από γυναίκες, που έχουν κάτι διαφορετικό να πουν. Που μπορούν να μας εμπνεύσουν, να μας προβληματίσουν και να μας συγκινήσουν βαθιά με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Μήνας αφιερωμένος στις γυναίκες συγγραφείς στο Public: δυναμικές, οραματίστριες, με γραφή που αποθεώνει και αποκαλύπτει το μεγαλείο αλλά και την ευαισθησία του φύλου τους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), που πλησιάζει, ξεφυλλίζουμε ξανά τα έργα τους. Ξεχωρίσαμε, λοιπόν, 5 βιβλία από τις εκδόσεις Key Books, που δεν είναι απλώς γραμμένα από γυναίκες αλλά στρέφουν την προσοχή τους στο γυναικείο φύλο καθένα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Ας αρχίσουμε δημιουργικά, δηλαδή από τη Μαριλένα Βαϊνανίδη του Think Pig. Η δημιουργικότητά της έχει πολλές εκφάνσεις - μία από αυτές κατακλύζει και το «Think Pig 2: Ένας οδηγός για να μείνεις μόνος». Μέσα από τη γνώριμη αισθητική του Think Pig, με μπόλικο χιούμορ και εύστοχα τσιτάτα, τα κόμικ του βιβλίου προσεγγίζουν την πραγματικότητα των σχέσεων που, κατά βάθος, είναι για όλους αρκετά... ίδια!

Σκυτάλη παίρνει η δική σου ιστορία, αυτή δηλαδή που θα συνθέσεις με τη βοήθεια του λευκώματος «Η ιστορία της ζωής μου...». Το λεύκωμα γεννήθηκε όταν η Lavinia Bakker θέλησε να καταγράψει τις αναμνήσεις της δικής της ζωής. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό βιβλίο, με αρκετό χώρο για να καταγράψεις τις δικές σου μνήμες, επιθυμίες και ευσεβείς πόθους. Ξεκινάμε;

Και αφού αγγίξαμε το θέμα των αναμνήσεων, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο «Να είσαι γενναία» της Cheryl Strayed. Τα αποφθέγματα, οι σκέψεις και οι εμπειρίες ζωής της συγγραφέως θα σε βοηθήσουν να αγκαλιάσεις συναισθήματα, που θα κάνουν καλύτερη την κάθε σου στιγμή. Από τα βιώματά της άντλησε έμπνευση και η Sophia Amoruso για το βιβλίο της «#GIRLBOSS» στο οποίο μας περιγράφει πώς από το μηδέν έφτασε στην κορυφή του επιχειρηματικού κόσμου. Μπορεί να μην είχε «επίσημη» εκπαίδευση αλλά αυτό δεν την σταμάτησε ποτέ! 

Και οι προτάσεις κλείνουν με ένα ακόμα βιβλίο που εμπνέει, «Το τελευταίο reunion» της Κατερίνας Μπέη. Πρόκειται για την ιστορία τριών γυναικών, οι οποίες βρίσκονται σε τελείως διαφορετικά σημεία της ζωής τους. Αυτό που θα τις ενώσει είναι το σχολικό τους reunion. Η συνάντησή τους φέρνει στην επιφάνεια συναισθήματα και γεγονότα που είχαν ξεχαστεί και οι αλήθειες που αποκαλύπτονται αλλάζουν τα δεδομένα και φέρνουν τις τρεις γυναίκες ακόμα πιο κοντά.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, λοιπόν, ευκαιρία να ανατρέξουμε σε όλα εκείνα τα σημαντικά βιβλία γραμμένα από γυναίκες ή (κυρίως) για τις γυναίκες! Βρείτε τα στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr!