Χριστούγεννα με βιβλία της DK: Χάρισε έμπνευση!

Περίληψη: Με τα βιβλία της DK δεν κάνεις απλώς ένα πολύτιμο δώρο - χαρίζεις στους φίλους σου έναν χρήσιμο οδηγό για τα ενδιαφέροντά τους!

Αναζητώντας το τέλειο δώρο για τις γιορτές, αποκλείεται να μη πέρασε από το μυαλό σου ένα καλό βιβλίο. Βιβλία τέχνης και λευκώματα έχουν την τιμητική τους, καθώς διαθέτουν πιο luxury όψη και ενδείκνυνται για αυτές τις μέρες, που έχουμε τη λασκάδα να διαβάσουμε κάτι παραπάνω. Πώς θα διαλέξεις το σωστό; Σκέψου τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου ή του παραλήπτη: φαγητό, ταξίδια, επιστήμη ή μήπως φωτογραφία; 

Σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες (και πολλές περισσότερες) μετρ του είδους είναι η Dorling Kindersley Publishing ή, απλώς, DK. Η βρετανική εκδοτική εταιρεία πήρε το όνομά της από τους δύο ιδρυτές της, Dorling Christopher και Kindersley Peter, και ειδικότητά της τα προσεγμένα εικονογραφημένα βιβλία. Σήμα κατατεθέν το έντονα εικονογραφημένο κείμενο πάνω σε λευκό γυαλιστερό χαρτί, στοιχείο που δίνει στα βιβλία ξεχωριστό χαρακτήρα και τα κάνει άμεσα αναγνωρίσιμα στα ράφια όλων των βιβλιοπωλείων ανά τον κόσμο. Εσύ, ποιο θα διάλεγες για τα φετινά σου δώρα;

Αρχή με το «Where To Go When», που γράφτηκε για τις... ταξιδιάρες ψυχές, με μια βαλίτσα πάντα έτοιμη για το επόμενο ταξίδι. Πάνω από 100 προορισμοί, ο καθένας με τη δική του μαγεία, περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Ο αναγνώστης θα βρει πληροφορίες όχι μόνο για το πού αλλά και για το πότε να ταξιδέψει σε κάθε προορισμό. Αν πάλι ο φίλος ή η φίλη σου αγαπάει τη Σκωτία και το εθνικό της ποτό, τότε αξίζει να διαβάσει το «Whisky A Tasting Course», που θα ξεκινήσει ένα διαφορετικό ταξίδι, γεύσεων και αρωμάτων. Η μήπως οι φίλοι σου λατρεύουν τη φύση; Σε αυτή την περίπτωση θα εκτιμήσουν το «The Science of Animals», το οποίο περιγράφει και παρουσιάζει, μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες και ιστορίες, μερικά από τα σημαντικότερα είδη του ζωικού βασιλείου.

Για τους φίλους που αγαπούν την κλασική μουσική - ή την έχουν εντάξει στα resolution της νέας χρονιάς, το «The Complete Classical Music Guide» θα αποτελέσει τον καλύτερο χάρτη για να την εξερευνήσουν. Μια ακόμα τέχνη, αυτή της ζωγραφικής, κρύβεται στο «Drawing for the Artist», το οποίο διδάσκει τεχνικές και εμπνέει κάθε επίδοξο καλλιτέχνη. Το ταξίδι μας στις τέχνες δεν σταματά ακόμα, καθώς από την DK έχουμε επίσης το «Photography», έναν αναλυτικό οδηγό για ό,τι έχει να κάνει με τη φωτογραφία. Μόδα και τέχνη μπλέκονται διαρκώς, τροφοδοτούν η μία την άλλη ασταμάτητα. We need your attention, fashionistas: Το «Fashion» μπορεί να γίνει ο απόλυτος οδηγός σας για κάθε μέρα!

Και αφού μιλάμε για δώρα, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τους μικρούς μας φίλους! Με το «The Magical Guide to the Wizarding World» οι λάτρεις του του Harry Potter θα ανακαλύψουν όλα τα μυστικά του Hogwarts με λίγη βοήθεια από τις φιγούρες LEGO.

Από την DK, τέλος, έχουμε και δύο βιβλία για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και των comics. Το πρώτο είναι το «Ultimate Star Wars», ο απόλυτος οδηγός για ό,τι έχει συμβεί στο κινηματογραφικό σύμπαν που δημιούργησε ο George Lucas. Κάθε παρέα έχει σίγουρα έναν (τουλάχιστον) φανατικό! Όπως και λάτρη των comics, οπότε με το «DC Comics Year By Year» θα κάνεις δώρο το χρονικό της ιστορίας της DC, από την πρώτη πτήση του Superman μέχρι και το σημερινό Μultiverse!

Όποια και αν είναι τα δικά σου ενδιαφέροντα και των φίλων σου, σίγουρα θα βρεις μια καλή επιλογή ανάμεσα στα offers της DC. Βρες τα βιβλία στο κοντινότερο κατάστημα Public ή μέσα από το public.gr και κάνε το πιο ξεχωριστό δώρο!