«Οι Δαίμονες…» του Netflix και τα βιβλία στα οποία βασίζονται

Περίληψη: «Οι Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι» και «Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ». Σε ποια βιβλία βασίζονται οι... ultra spooky σειρές του Netflix;

Με δυνατές σειρές τρόμου να καταφθάνουν κάθε μήνα στο Netflix, ο χειμώνας προβλέπεται ιδιαίτερα... spooky. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το Halloween φυσικά! Εμείς έχουμε αδυναμία σε εκείνες τις σειρές που βασίζονται σε βιβλία, γιατί έχει πάντοτε ενδιαφέρον να βλέπεις πώς μια συναρπαστική ιστορία περνάει από τις σελίδες στη μεγάλη οθόνη.

Από τις παραγωγές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν αυτόν τον μήνα είναι η σειρά «Οι Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι». Ο πρώτος κύκλος της αποτελείται από 9 επεισόδια και παρουσιάζει την ιστορία μιας νταντάς, η οποία προσελήφθη από τον Henry, για να μεγαλώσει τα ανίψια του. Τα δύο παιδιά έχουν μείνει ορφανά και βρίσκονται υπό την κηδεμονία του θείου τους. Η νεαρή νταντά σύντομα θα συναντήσει υπερφυσικά οράματα, τα οποία στοιχειώνουν την έπαυλη Μπλάι. Και εκεί ξεκινά το ενδιαφέρον κομμάτι...

Η σειρά αποτελεί το δεύτερο μέρος της ανθολογίας «The Haunting» παίρνει σκυτάλη από το «Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ», σειρά του 2018, που επίσης προβάλλεται από το Netflix. Οι συντελεστές τους είναι σχεδόν οι ίδιοι αλλά οι ιστορίες είναι αυτοτελείς. Πάμε να γνωρίσουμε τα βιβλία στα οποία βασίζονται!

Η νέα σειρά «Οι Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι» αποτελεί μια ελεύθερη μεταφορά του βιβλίου «Το στρίψιμο της βίδας» του Henry James. Το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από 122 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1898, στην Αγγλία, με τίτλο «The Turn of the Screw». Τα βασικά σημεία της πλοκής είναι παρόμοια μεταξύ σειράς και βιβλίου, ωστόσο η σειρά τοποθετείται σε ένα πιο σύγχρονο σκηνικό.

Και η μίνι σειρά «Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ» αποτελεί επίσης ελεύθερη μεταφορά ενός μυθιστορήματος τρόμου. Σε αυτή οι δημιουργοί βασίστηκαν στο βιβλίο «The Haunting of Hill House» της Shirley Jackson. Το βιβλίο αποτελεί τη διασημότερη δουλειά της Jackson και θεωρείται μια από τις κορυφαίες ιστορίες σχετικές με φαντάσματα και μεταφυσικά φαινόμενα. Η πρώτη φορά που κυκλοφόρησε ήταν το 1959.

bookfriends


Βρες και τα δύο βιβλία στα ράφια των καταστημάτων Public και στο public.gr, για να βιώσεις μέσα από τις σελίδες τις τρομακτικές ιστορίες επάνω στις οποίες βασίστηκαν οι παραγωγοί των «The Haunting...» σειρών του Netflix!