Older, but better, but older: Αντιμετωπίζοντας την ηλικία… αλά γαλλικά

Περίληψη: Η συνέχεια του «Πώς να είσαι... Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεσαι» είναι εδώ! Δύο σύγχρονες Γαλλίδες τα βάζουν με την άβολη πραγματικότητα της ηλικίας, η οποία… «τρέχει» προς τα σαράντα.

Η ζωή στο Παρίσι είναι κάτι που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Μπορείς όμως να πάρεις το παριζιάνικο στυλ παντού μαζί σου. Αυτό μας δίδαξαν η Anne Berest, η Audrey Diwan, η Caroline de Maigret και η Sophie Mas στο βιβλίο τους «Πώς να είσαι... Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεσαι!». Όσο λαμπερή κι αν είναι η αύρα του Παρισιού, όμως, τίποτα δεν είναι τέλειο, ούτε μένει το ίδιο για πάντα.

Αυτή την πραγματικότητα βάλθηκαν να αντιμετωπίσουν η Caroline de Maigret και η Sophie Mas στη συνέχεια του πρώτου τους βιβλίου, με τίτλο «Older, But Better, But Older». Με τη μοναδική τους προοπτική καθοδηγούν κάθε γυναίκα στην δύσκολη εποχή που η ηλικία πλησιάζει επικίνδυνα προς τα σαράντα.

Με το ίδιο ύφος, την ίδια εξυπνάδα και -φυσικά- το ίδιο παριζιάνικο στυλ, οι συγγραφείς δίνουν τις δικές τους απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν περάσει από το μυαλό κάθε γυναίκας. Τα πράγματα έχουν σίγουρα αλλάξει όταν, για παράδειγμα, μερικοί από τους συναδέλφους σου γεννήθηκαν την ίδια χρονιά που εσύ αποφοίτησες από το πανεπιστήμιο(!).

Η ψυχοσύνθεση κάθε γυναίκας είναι διαφορετική, αλλά οι εμπειρίες καθολικές. Ο τρόπος με τον οποίο τις αντιμετωπίζουμε μας διαμορφώνει - τόσο εμάς όσο και τους γύρω μας. Άσε, λοιπόν, δύο μοντέρνες Παριζιάνες να σε καθοδηγήσουν στην επόμενη φάση της ζωής σου, μέσα από συμβουλές που πηγάζουν από τη δική τους πραγματικότητα. 

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του «Πώς να είσαι... Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεσαι!» δεν είναι το ίδιο ονειρική. Το «Older, But Better, But Older» πατά περισσότερο στη Γη και έρχεται σε επαφή με πιο ανθρώπινες και προσωπικές καταστάσεις. Δεν χάνει, όμως, το χιούμορ για το οποίο αγαπήσαμε το πρώτο βιβλίο και μπορεί να γίνει εργαλείο καλύτερης ζωής στα χέρια κάθε αναγνώστριας.

Και έχουμε διαγωνισμό!

Το Public χαρίζει σε τρεις (3) τυχερούς ισάριθμα (3) αντίτυπα του βιβλίου «Older, But Better, But Older». Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και οι νικητές είναι οι εξής: 

Μαρίνα Γεωργίου
Νίκος Καραπάνος
Μένιος Λάτσης

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!