Παιδικά βιβλία / 3+1 χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Περίληψη: Τα βιβλία είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις σε παιδιά και αυτή την εποχή δεν υπάρχει πιο ταιριαστή επιλογή από ένα βιβλίο με χριστουγεννιάτικο θέμα.

Η αγαπημένη εποχή των παιδιών έφτασε. Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι μία ευκαιρία για ξένοιαστη διασκέδαση χωρίς υποχρεώσεις, αλλά και η περίοδος που τα παιδιά γεμίζουν χαρά με τα δώρα που θα πάρουν. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα Χριστουγεννιάτικο βιβλίο για… πρόωρο δώρο, έτσι ώστε να μπουν μεγάλοι και μικροί στο κλίμα της εποχής; Τα παιδιά μπορούν να περάσουν ευχάριστα διαβάζοντας ή οι γονείς μπορούν να διαβάσουν τις ιστορίες στα παιδιά και να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο 4 προτάσεις χριστουγεννιάτικων ιστοριών από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, για να βρεις ακόμα πιο εύκολα το παιδικό βιβλίο που ψάχνεις.

Με το βιβλίο «25 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα» τα παιδιά κάνουν αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του Δεκέμβρη. Κάθε μέρα συνοδεύεται κι από ένα μικρό παραμύθι, με διάφορες ιδέες για να περάσουν το χρόνο τους τα παιδιά αυτές τις μέρες. Με κάθε σελίδα που περνά, η γιορτινή διάθεση μεγαλώνει. Στο απόγειό της θα φτάσει τη στιγμή που τα παιδιά θα τρέξουν να δουν τι δώρο τα περιμένει κάτω από το δέντρο. «Το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο» είναι μία ιστορία για ένα τέτοιο δώρο, το οποίο δεν περίμενε με τίποτα ο Ρόναλντ. Μέσα από τη δική του εμπειρία, τα παιδιά παίρνουν πολύτιμα μαθήματα.

Το επόμενο χριστουγεννιάτικο ανάγνωσμα αναζωπυρώνει μία από τις μεγάλες «μάχες» των γιορτών. «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακάρονη» έχει το… μενού για φέτος. Μόνο που, όπως με έξυπνο τρόπο μας παρουσιάζει ο συγγραφέας Κυριάκος Χαρίτος, τέτοιες αντιπαλότητες είναι συνήθως μάταιες και αχρείαστες. Τα δύο χριστουγεννιάτικα γλυκά, παρέα με πολλούς ακόμα πρωτότυπους ήρωες, συνθέτουν μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία διαφορετική από τις άλλες.

Η περιήγησή μας στις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες κλείνει με ένα ταξίδι. Πρωταγωνίστρια η Ερμιόνη, η οποία έγραψε γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, αλλά δεν του ζήτησε δώρο. Η ευχή της ήταν διαφορετική και κατάφερε να την πάει σε έναν κόσμο που δεν περίμενε. Τα «Αγιοβασιλέματα» μας εξιστορούνται τη μαγική περιπέτειά της.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερα παιδικά χριστουγεννιάτικα βιβλία στο Public.gr και γέμισε με επιπλέον γιορτινή διάθεση την ατμόσφαιρα!