Παιδικά βιβλία μουσικής: Μαθαίνουμε τραγουδώντας!

Περίληψη: Μερικά παιδιά απολαμβάνουν να τραγουδούν, άλλα να χορεύουν και άλλα να παίζουν τη δική τους μουσική με τα παιχνίδια τους. Σίγουρα η μουσική παίζει ξεχωριστό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών και με το κατάλληλο βιβλίο αυτή μπορεί να έχει ακόμα πιο σπουδαία επίδραση στη ζωή τους.

Μπορεί να μην ξέρεις τι δρόμο θα ακολουθήσει το παιδί σου στη ζωή του, μπορείς όμως από μικρή ηλικία να του δώσεις τις σωστές βάσεις. Ένα από τα χόμπι που ίσως μία μέρα να του αλλάξει τη ζωή είναι η ενασχόλησή του με τη μουσική. Υπάρχουν πολλά βιβλία μουσικής εκεί έξω, ακόμα και παιδικά, οπότε μπορείς από πολύ μικρή ηλικία να φέρεις τα παιδιά σου κοντά στη μουσική.

Κάνε την αρχή με την εισαγωγή στην κλασική μουσική μέσα από το το βιβλίο «Μπαχ - Η πρώτη μου ορχήστρα». Οι λιλιπούτειοι αναγνώστες δεν θα μάθουν μόνο μέσα από τις εικόνες, αλλά, θα ακούσουν κιόλας τους ήχους της κλασικής μουσικής. Ανοίγοντας το βιβλίο, κάθε παιδί θα ανακαλύψει 6 διάσημες συνθέσεις του Μπαχ και τις πολύ όμορφες εικονογραφήσεις που τις συνοδεύουν.

Ακόμα περισσότερη κλασική μουσική θα βρεις στο βιβλίο «Μαέστρο, μουσική!». Για την ακρίβεια, το βιβλίο συνοδεύεται από 12 μελωδίες μερικών εκ των σπουδαιότερων συνθετών κλασικής μουσικής. Οι 12 μελωδίες συνοδεύονται και από 12 εικόνες για να γίνει η όλη εμπειρία οπτικοακουστική. Το μόνο που έχει να κάνει ο μικρός ή η μικρή σου μουσικός είναι να ανοίξει το βιβλίο και να πατήσει το κουμπί!

Η μουσική βέβαια πολλές φορές θέλει και τη συνοδεία χορού για να την απολαύσεις. Σε αυτή την περίπτωση θα αφήσουμε το κλασικό είδος και θα αρχίσουμε να κουνιόμαστε στους ρυθμούς της ντίσκο. Τα βήματα μας δείχνει ο Ρένος, μέσα από το βιβλίο «Ο Ρένος και η ντίσκο», το οποίο έρχεται με διάφορες χορευτικές μελωδίες για να χορέψουμε μαζί με το παιδί μας.

Για τέλος κρατήσαμε μία μελωδία πραγματικά μοναδική, την οποία συνέθεσε ο Πάρης. Μαθαίνει να παίζει πιάνο, αλλά οι συνθέσεις που πρέπει να μελετήσει του φαίνονται αρκετά βαρετές. Έτσι, όταν έρχεται η ώρα για «Το ρεσιτάλ του Πάρη», εκείνος αποφασίζει να παίξει μία δική του σύνθεση. Άκουσέ την στο βιβλίο του.

Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν έτσι κι αλλιώς τη μουσική, αλλά, μέσα από τα μουσικά βιβλία για παιδιά, η αγάπη αυτή μπορεί να μεγαλώσει σε κάτι πιο σημαντικό αργότερα στη ζωή τους. Έλα στο βιβλιοπωλείο του Public για να ανακαλύψεις τα βιβλία που, από πολύ μικρή ηλικία, θα καλλιεργήσουν την αγάπη του παιδιού σου για τη μουσική.