Παιδικά βιβλία τέχνης: Κάν’το όπως ο Πικάσο!

Περίληψη: Ένα σκίτσο, μία όμορφη ιστορία ή ένα διαδραστικό παιχνίδι είναι αρκετά για να γεμίσουν με έμπνευση τη ζωή ενός παιδιού. Ανακάλυψέ τα όλα με ένα βιβλίο τέχνης για παιδιά και γονείς.

«Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι πως θα παραμείνει καλλιτέχνης μόλις μεγαλώσει» είχα δηλώσει ο Pablo Picasso στο περιοδικό Time. Για να μη σβήσει ποτέ αυτή η φλόγα από τον δικό σου μικρό καλλιτέχνη, γέμισε με έμπνευση το μικρό σου ζωγράφο με μερικά από τα πιο ενδιαφέρονται βιβλία τέχνης για παιδιά. Ένα τόσο δα ερέθισμα μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα που θα δημιουργήσει έναν μεγάλο καλλιτέχνη στο μέλλον.

Κάν’ τε μαζί τα πρώτα βήματα, εξερευνώντας τη ζωή και το έργο της Φρίντα Κάλο. Οι όμορφες στιγμές, οι δύσκολες περίοδοι, η καταξίωση, κάθε σημαντικό στιγμιότυπο από τη ζωή της σπουδαίας μεξικανής ζωγράφου πέρασε στον καμβά. Ανακαλύψτε μαζί με τα παιδιά σας το πλούσιο έργο της με το «Πορτρέτα ζωγράφων - Φρίντα Κάλο».

Το επόμενο μας βιβλίο αφορά όλες τις τέχνες, όχι μόνο τη ζωγραφική. Με το «Γιατί η τέχνη είναι γεμάτη με γυμνούς ανθρώπους», οι επίδοξοι καλλιτέχνες μαθαίνουν να εκφράζονται ελεύθερα μέσα από τις δημιουργίες τους. Η επιλογή των έργων που παρουσιάζονται στο βιβλίο καλύπτει την ιστορία της τέχνης σε διάφορες εποχές και δείχνει πως ένα παρόμοιο θέμα έχει εκφραστεί καλλιτεχνικά ανά τους αιώνες.

Σε ένα ιστορικό ταξίδι τέχνης θα σας προσκαλέσει και το «Ανακαλύπτω τα σπουδαιότερα έργα τέχνης». Τα μυστικά πίσω από μερικά από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σου αποκαλύπτουν η Μίνα η γάτα και οι δίδυμες Άννα και Λάνα. Μάθε μαζί τους τι κρύβει το μυστηριώδες χαμόγελο της Μόνα Λίζα, τι ενέπνευσε τον Βαν Γκογκ και ποιες τεχνικές χρησιμοποιούσαν οι μεγάλοι γλύπτες για να σμιλέψουν τα αγάλματά τους.

Θα κλείσουμε με μία ιστορία που εκτός από παρατηρητή της τέχνης, θα βάλει κάθε παιδί και σε καλλιτεχνική δράση. Η «Ζωγραφική... όλα ξεκινούν με μια τελεία» είναι μία όμορφη ιστορία για την αγάπη στις τέχνες η οποία θα διδάξει τα παιδιά πως η τέχνη είναι προσβάσιμη σε όλους. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα κινήσουν το δημιουργικό ενδιαφέρον του παιδιού με παιχνιδιάρικο τρόπο.

Ακόμα κι αν το σπουδαιότερο έργο του μικρού σου καλλιτέχνη μέχρι σήμερα είναι ένα χαρτί γεμάτο μουτζούρες, είναι ήδη έτοιμος να ανταποκριθεί στα ερεθίσματα που θα του δώσεις. Οι μουτζούρες αυτές μπορεί να οδηγήσουν αργότερα σε μερικά έργα που θα αφήσουν εποχή. Φύτεψε από σήμερα κιόλας το σπόρο του καλλιτέχνη μέσα του με τα βιβλία-έμπνευση που θα βρεις στα ράφια του Public.