Παιδικά ξενόγλωσσα βιβλία: Hello world!

Περίληψη: Ποτέ δεν είναι αργά λέμε συνήθως όταν θέλουμε να μάθουμε κάτι καινούργιο. Για τα μικρά παιδιά ισχύει το ανάποδο - δεν είναι νωρίς για να αρχίσουν να μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα, με εσένα για δάσκαλο και ένα ξενόγλωσσο βιβλίο για παρέα.

Οι ξένες γλώσσες είναι ένα από τα βασικότερα εφόδια για κάθε άνθρωπο σήμερα, σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο διασυνδεδεμένος. Τα αγγλικά ειδικά είναι μία απαραίτητη γνώση για όλους, πόσο μάλλον για τις επόμενες γενιές. Για να βοηθήσεις τα παιδιά σου να εξοικειωθούν με τα αγγλικά δεν χρειάζεται να περιμένεις να πάνε στο σχολείο, μπορείς να τους δώσεις τα πρώτα ακούσματα μίας άλλης γλώσσας με ένα βιβλίο κατάλληλο για την ηλικία τους.

Θα ξεκινήσουμε με έναν από τους διασκεδαστικούς τρόπους που ένα μικρό παιδί μπορεί να μάθει μία ξένη γλώσσα: παρέα με τον αγαπημένο του χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων. Η Πέππα του γουρουνάκι και ο αδερφός της ο Τζορτζ αγαπούν τους δεινόσαυρους, τόσο πολύ που έχουν ένα βιβλίο γεμάτο αυτοκόλλητα με αυτούς. Το «Peppa Pig: Dinosaurs! Sticker Book» περιλαμβάνει πάνω από 250 αυτοκόλλητα για τους μικρούς φίλους της Πέππα, αλλά, και των δεινοσαύρων.

Οι δραστηριότητες συνεχίζονται με μερικά από τα διασκεδαστικότερα παιχνίδια για δύο παίκτες. Με τα «Little Children's Pencil and Paper Games» τα μικρά παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες όπως η λογική και η παρατηρητικότητα - και όλα αυτά τα κάνουν στα αγγλικά. Μέσα από ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι μπορούν ακόμα και να αντλήσουν έμπνευση. Το βιβλίο «Play with Art» συνδυάζει τις χειροτεχνίες με τη μάθηση μέσα από πάνω από 50 διαφορετικά δημιουργικά project κάθε λογής.

Θα κλείσουμε με ένα βιβλίο από τη σειρά «Little People, BIG DREAMS» η οποία φέρνει στο νεανικό αναγνωστικό κοινό τις ιστορίες σπουδαίων ιστορικών προσωπικοτήτων. Με όμορφη εικονογράφηση και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, οι ιστορίες ανθρώπων όπως η Josephine Baker γίνονται προσβάσιμες ακόμα και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το επόμενο βιβλίο που θα χαρίσεις στο παιδί σου μπορεί πολύ εύκολα να είναι γραμμένο στα αγγλικά. Όχι, δεν είναι πολύ νωρίς για να διευρύνεις τους ορίζοντες του. Βοήθησέ το να μάθει τις πρώτες του λέξεις σε μία δεύτερη γλώσσα με ξενόγλωσσα παιδικά βιβλία από τη βιβλιοθήκη των καταστημάτων Public.