Προτάσεις δώρων για παιδιά από τις εκδόσεις Gutenberg

Περίληψη: Η κλασική σειρά παιδικών ιστοριών «Οι πέντε φίλοι» της Enid Blyton αγαπιέται ακόμα. Κάνε δώρο ένα από τα 21 βιβλία της, τα οποίο κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Gutenberg.

Το παιδικό βιβλίο συγκαταλέγεται πάντα μεταξύ των καλύτερων δώρων που μπορείς να κάνεις. Ποιο από όλα να επιλέξεις όμως; Οι εκδόσεις Gutenberg έχουν μία πρόταση που θα κρατήσει κολλημένο το ενδιαφέρον των παιδιών στο βιβλίο. Αυτή είναι η σειρά βιβλίων «Οι πέντε φίλοι» από την Enid Blyton. Οι κλασικές ιστορίες 4 παιδιών και ενός σκύλου κρύβουν περιπέτειες που θα ήθελε να ζήσει κάθε παιδί.

Όλα ξεκίνησαν από το βιβλίο «Οι Πέντε Φίλοι στο Νησί των Θησαυρών», στο οποίο η παρέα γνωρίζεται για πρώτη φορά. Αυτό που θα τους ενώσει είναι ένα ναυάγιο, η αναζήτηση ενός κρυμμένου θησαυρού και μία απρόσμενη καταιγίδα σε ένα ερημωμένο νησί. Οι πέντε φίλοι συναντιούνται ξανά στο βιβλίο «Οι Πέντε Φίλοι Πάλι σε Περιπέτεια». Είναι πια Χριστούγεννα και έχει φτάσει η ώρα ξανά για διακοπές. Αυτή τη φορά ένα κρυφό δωμάτιο στέλνει τα παιδιά σε νέες αναζητήσεις.

Στην επόμενη ιστορία της παρέας, «Οι Πέντε Φίλοι Φεύγουν Μαζί», τα παιδιά επιστρέφουν στο Κιρρίν Κότατζ. Τα σχέδια τους για ευχάριστες διακοπές θα χαλάσουν από μία αναπάντεχη αρρώστια, με τα παιδιά να αποφασίζουν να ξεφύγουν από τους ανθρώπους που τους προσέχουν. Στην προσπάθειά τους αυτή θα ανακαλύψουν ένα έγκλημα.

Τα παιδιά επιστρέφουν στο Κιρρίν και για τις δύο επόμενες περιπέτειες. Στο βιβλίο «Οι Πέντε Φίλοι στην Κορυφή του Λαθρέμπορου» θα μείνουν σε ένα διαφορετικό σπίτι, όπου τα περιμένει ένα νέο μυστήριο, ενώ στο «Οι Πέντε Φίλοι στο Νησί Κιρρίν» το αγαπημένο τους νησί έχει γίνει η βάση για τα επιστημονικά πειράματα του πατέρα της Τζορτζ.

Η σειρά παιδικών βιβλίων «Οι πέντε φίλοι» περιλαμβάνει συνολικά 21 βιβλία, τα οποία στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Gutenberg. Σε επόμενες περιπέτειες η παρέα περνάει τις διακοπές της σε τροχόσπιτα, κατασκηνώνοντας στην ύπαιθρο, και παραθερίζοντας σε νέα παραλιακά μέρη. Όπου και να πάνε, η περιπέτεια και το μυστήριο παραμονεύουν παντού.

Και τα 21 βιβλία γράφτηκαν από την συγγραφέα Enid Blyton. Το πρώτο από αυτά κυκλοφόρησε το 1942 και έκτοτε, κάθε χρόνο μέχρι το 1963, κυκλοφορούσε και από ένα νέο βιβλίο των πέντε φίλων. Μπορεί οι περιπέτειες των πέντε φίλων να γράφτηκαν πάνω από μισό αιώνα πριν, αλλά οι μικροί αναγνώστες τις αγαπάνε ακόμα, με τα βιβλία της Enid Blyton να έχουν μεταφραστεί σε 90 γλώσσες. Γενιές και γενιές μετά, οι παιδικές ιστορίες της Αγγλίδας συγγραφέως διαβάζονται ακόμα.

Και αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει το ίδιο, κάνοντας για δώρο στα παιδιά ένα βιβλίο με τα ιστορίες των πέντε φίλων.