Spooky Season is here / 5 spooky, scary, witchy προτάσεις βιβλίων

Περίληψη: Ο μήνας του Halloween είναι εδώ και εμείς ετοιμάσαμε πέντε προτάσεις βιβλίων για να μπεις στο κλίμα της εποχής!

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στο Halloween. Με αυτόν τον καιρό και με Halloween, ποιος δεν αγαπά ιστορίες με λίγη μαγεία, σκοτάδι και ανατριχίλα; Για αυτό ετοιμάσαμε 5 προτάσεις βιβλίων με άκρως spooky περιεχόμενο!

Η πρώτη μας πρόταση είναι μία κλασική top of the top επιλογή. Πρόκειται για το «Σάλεμς Λοτ» του «βασιλιά του τρόμου» Stephen King. Η ιστορία ξεκινά με ένα διάσημο συγγραφέα, τον Μπεν Μίαρς, να επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε, το Σάλεμς Λοτ, με σκοπό να γράψει ένα μυθιστόρημα και παράλληλα να αποκαλύψει το μυστικό που κρύβεται στην έπαυλη των Μάρστεν. Ταυτόχρονα, λαμβάνουν χώρα διάφορα παράξενα συμβάντα όπως η εξαφάνιση ενός παιδιού, ο θάνατος ενός σκύλου με βάναυσο τρόπο, κοκ. Αυτό το μυθιστόρημα ανέδειξε τον Stephen King ως κορυφαίο συγγραφέα τρόμου και έπειτα άνοιξε τις πύλες για τη δημιουργία όλων των υπόλοιπων έργων του. Τώρα μπορείς να το βρεις από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος μαζί με πολύ ενδιαφέρον και σπάνιο υλικό.

Το επόμενο βιβλίο που σου προτείνουμε είναι το αριστούργημα της Shirley Jackson, «Οι δαίμονες του Χιλ Χάους», το οποίο έχει γίνει και σειρά στο Netflix. Βασικός πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Dr. Montague ο οποίος προσπαθεί να ερευνήσει την υπόθεση του Hill House. Επιλέγει μαζί του λοιπόν και τους Eleanor Theodora και Luke. Στο Hill House, η ομάδα συναντά τρομακτικές καταστάσεις. Πρόκειται για ένα από τα κλασικότερα μυθιστορήματα γοτθικής μυθοπλασίας που ακόμη και ο Stephen King το είχε εκθειάσει.

Το τρίτο βιβλίο που επιλέξαμε είναι ο θρυλικός «Δράκουλας» του Bram Stoker. Είναι ένα κλασικό horror fiction βιβλίο, το οποίο ουσιαστικά διαμόρφωσε την εικόνα του βαμπίρ που ξέρουμε μέχρι σήμερα. Η πλοκή του βιβλίου αφορά τον Κομή Δράκουλα, έναν ευγενή από την Τρανσυλβανία που θέλει να μετακομίσει στην Αγγλία. Για να το πετύχει αυτό προσλαμβάνει έναν δικηγόρο, τον Τζον Χάρκερ, ο οποίος τον επισκέπτεται στο κάστρο του και αρχίζει να ανακαλύπτει τρομακτικές λεπτομέρειες για τη ζωή του Κόμη.

Συνεχίζουμε με το μυθιστόρημα «Το δέντρο των ψεμάτων» της Frances Hardinge, ένα έργο μυστηρίου που θα αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον σου από τις πρώτες σελίδες. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν μυστηριώδη φόνο. Όταν ο πατέρας της Φέιθ πεθαίνει υπό περίεργες συνθήκες, η ίδια είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει όλη την αλήθεια. Ψάχνοντας στοιχεία, ανακαλύπτει ένα δέντρο το οποίο είναι γεμάτο καρπούς που αποκαλύπτουν μυστικά. Αυτό το δέντρο γίνεται αφορμή για να ξεκινήσει η Φέιθ ένα εσωτερικό ταξίδι αυτοβελτίωσης. Είναι μία ατμοσφαιρική ιστορία που μέσω της μυθοπλασίας θα φέρει στην επιφάνεια και πολλά γεγονότα που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία.

Τέλος, έχουμε το βιβλίο με τίτλο «Η φλόγα της Ελεγκάντι» της Χριστίνας Μ. Ψύλλα. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Ελίζ Γουάτι που περνά στον κόσμο ενός μυθιστορήματος που διαβάζει σε μία ακαδημία οπού τα μαγικά πλάσματα είναι φυσιολογικά. Ενώ πίστευε πως η ίδια δε διαθέτει μαγικές δυνάμεις, ξαφνικά μαθαίνει πως ανήκει σε μία φυλή ανθρώπων που μπορούν να τιθασεύσουν τα στοιχεία της ύλης και του νου. Στη συνέχεια έπονται επιθέσεις, ανεκπλήρωτοι έρωτες και ύπουλες συνομωσίες. Είναι ένα καλοδουλεμένο μυθιστόρημα φαντασίας το οποίο σου προσφέρει δράση, ρομαντισμό, plot twists, χωρίς να σε κουράζει και να σε βαραίνει.

Για ακόμα περισσότερες βιβλιο-προτάσεις μείνε συντονισμένος στο Public Blog.