Τρομακτικά... ενδιαφέροντα settings σε αστυνομικά βιβλία

Περίληψη: Ανακάλυψε 5 μοναδικά αστυνομικά μυθιστορήματα με settings τα οποία θα σε καθηλώσουν και θα σε τρομοκρατήσουν!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα μυθιστόρημα το οποίο θα σε ανατριχιάσει μόνο και μόνο από την ατμόσφαιρα και την αισθητική του χώρου της ιστορίας. Ένα από τα κύρια συστατικά της επιτυχία ενός αστυνομικού βιβλίου είναι το σκηνικό στο οποίο διαδραματίζεται η υπόθεση. Όταν λέμε το σκηνικό της ιστορίας, εννοούμε την τοποθεσία, την ώρα της ημέρας, τη φύση, τα δέντρα. Κλασικά settings τέτοιων μυθιστορημάτων περιλαμβάνουν τον μουντό βροχερό καιρό, τα απομονωμένα μέρη και το σκοτάδι. Παρακάτω θα βρεις μερικά μυθιστορήματα με ιδιαίτερη και άκρως ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα και τοποθέτηση, τα οποία θα σε απορροφήσουν μέχρι την τελευταία σελίδα!

Ξεκινάμε με τον μεγάλο και τρανό Stephen King και το μυθιστόρημα με τίτλο «Misery». Τα γεγονότα του Misery λαμβάνουν χώρα σε μια απομονωμένη καλύβα η οποία βρίσκεται στα Βραχώδη Όρη. Ένας περίφημος συγγραφέας, ο Ντον Σέλντον κρατείται όμηρος από τη μεγαλύτερη θαυμάστρια του, την Άνι, η οποία θέλει να της γράψει ο Ντον ένα νέο μυθιστόρημα. Ο Ντον είχε σκοτώσει την μυθιστορηματική ηρωίδα του Μίζερι, Τσάστεϊν, προκειμένου να προχωρήσει συγγραφικά. Αυτό δεν άρεσε στην Άνι, και τώρα απαιτεί από τον Ντον να γράψει ένα καινούριο μυθιστόρημα και να την επαναφέρει στη ζωή. Αλλιώς... θα τον σκοτώσει! Τα σημαντικά στοιχεία σε αυτό το μυθιστόρημα είναι η ασταθής, ξεκάθαρα εκτός εαυτού Άννι και η καλύβα που λειτουργεί ως φυλακή του Ντον. Αυτή η καμπίνα είναι πολύ πιο τρομακτική από οτιδήποτε. 

Συνεχίζουμε με το τρομακτικό μυθιστόρημα με τίτλο «Γαλάζια Αστραπή» της Ann Cleeves. Εδώ, η ιστορία τοποθετείται σε ένα απομακρυσμένο και απομονωμένο νησί, στην αρχή του φθινοπώρου που ξεκινούν οι θύελλες. Ο επιθεωρητής Τζίμι Πέρεζ πηγαίνει να γνωρίσει στους γονείς του την αρραβωνιαστικιά του, Φραν. Σε αυτή τη μικρή κοινωνία, που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, οι ξένοι είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά αντιμετωπίζονται πάντα με δυσπιστία. Όσο βρίσκεται στο Φερ Άιλ, στο διάσημο παρατηρητήριο πτηνών του νησιού, ανακαλύπτεται το πτώμα μιας γυναίκας. Ο φόνος είναι προμελετημένος και ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί πριν κοπάσει ο άστατος καιρός. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, η κακοκαιρία με τον αδιάκοπο άνεμο, και η απομόνωση σε ένα μικρό μέρος χτίζουν γερά μία τρομακτική ατμόσφαιρα.

Αν θέλεις μία πραγματικά μυστηριώδη ιστορία επίλεξε το βιβλίο με τίτλο «Ο μάγειρας του «Αλκυόνη»» του απίθανου Andrea Camilleri. Σε αυτό το μυθιστόρημα μεταφερόμαστε στο κατάστρωμα ενός μυστηριώδους πλοίου που το χαρακτηρίζουν πλοίο-φάντασμα. Ο επιθεωρητής Montalbano καλείται να ερευνήσει έναν φόνο και μια αυτοκτονία στο πλοίο που επισκέπτεται καθημερινά το λιμάνι της Vigàta. Στο πλοίο βρίσκει πολύ λίγα μέλη του πληρώματος, καθόλου επιβάτες και μια πρύμνη αρκετά μεγάλη για να προσγειώσει ένα ελικόπτερο. Κανείς δεν ξέρει τι κρύβει στο κύτος του: Xαρτοπαικτική λέσχη; Πορνείο με προκλητικές συνοδούς πολυτελείας; Ή μήπως κάποιο άλλο δυσάρεστο μυστικό;

Με το βιβλίο με τίτλο «Το Σανατόριο» της γνωστής Sarah Pearse, αλλάζουμε από τα τοπία με θάλασσα και πάμε πίσω στο βουνό, σε ένα παλιό σανατόριο και νυν ξενοδοχείο. Τι πιο spooky από ένα παλιό σανατόριο χωμένο μέσα στο χιόνι στο πουθενά, μακριά από όλους και από όλα; Η ντετέκτιβ Έλιν Γουόρνερ δέχεται την πρόσκληση από τον αποξενωμένο αδελφό της να γιορτάσουν τον πρόσφατο αρραβώνα του σε ένα χειμερινό θέρετρο. Φτάνοντας όμως στο Λε Σομέ, εν μέσω μιας απειλητικής χιονοθύελλας, η Έλιν αμέσως νιώθει νευρικότητα. Όταν ξυπνούν, το επόμενο πρωί, η αρραβωνιαστικιά του αδελφού της έχει εξαφανιστεί. Αυτή η ιστορία ετοιμάσου να σου κόψει την ανάσα!

Τέλος, δε γίνεται να μην αναφερθούμε στο βιβλίο με τίτλο «Τα κορίτσια» της Emma Cline. Η συγκεκριμένη ιστορία σε τοποθετεί στο τέλος της δεκαετίας του ’60, στη βόρεια Καλιφόρνια. Στις αρχές του καλοκαιριού, η έφηβη Ίβι Μπόιντ, βλέπει μια παρέα κοριτσιών στο πάρκο, κι αμέσως σαγηνεύεται από την ελευθερία τους και την ιδιαιτερότητά τους. Η Ίβι προσελκύεται από την Σούζαν και παρασύρεται σε μία cult κοινότητα, γεγονός το οποίο σύντομα θα προκαλέσει τρομακτικά γεγονότα. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα ουσιαστικά ανήκει στα daytime thrillers και αξίζει να το διαβάσεις καθώς είναι αρκετά ιδιαίτερο, καθώς είναι μία ιστορία η οποία λαμβάνει χώρα ηλιόλουστες μέρες αλλά παρόλα αυτά σου προκαλεί τόσο τρόμο και φρίκη.

Αυτές ήταν οι σημερινές προτάσεις και για ακόμη περισσότερες, stay tuned στο Public Blog!