Ξεχωριστά βιβλία που θα γίνουν το τέλειο δώρο για book lovers

Περίληψη: Ψάχνεις δώρο για κάποιον που αγαπά τα βιβλία; Τότε επίλεξε ένα βιβλίο! Όχι όποιο κι όποιο όμως, αλλά μερικές πολύ ξεχωριστές εκδόσεις!

Ένα βιβλίο είναι μεταξύ των ομορφότερων δώρων που μπορείς να κάνεις αυτή τη γιορτινή περίοδο (και οποιαδήποτε άλλη στιγμή). Πόσο μάλλον όταν οι αγαπημένοι σου είναι ήδη λάτρεις του διαβάσματος. Για τους book lovers της ζωής σου, όμως, δεν αρκεί ένα οποιοδήποτε βιβλίο. Το φετινό τους δώρο Χριστουγέννων μπορεί να γίνει πολύ πιο ξεχωριστό, αρκεί να επιλέξεις μία special έκδοση που θα κάνει την αναγνωστική εμπειρία ακόμα πιο ιδιαίτερη. Οι κορυφαίες βιβλιοπροτάσεις του 2021 έχουν αρκετές μοναδικές ιδέες δώρων για book lovers. Τι λες να δούμε μερικές από αυτές;

Λίγοι είναι οι αναγνώστες που δεν έχουν λατρέψει τον Χάρι Πότερ, από το 1997 μέχρι σήμερα. Το πρώτο βιβλίο της σειράς ίσως και να ήταν αυτό που έκανε τους φίλους σου να αγαπήσουν το διάβασμα σε μικρή ηλικία. Αυτές τις γιορτές, λοιπόν, χάρισέ τους την πολύ όμορφη έκδοση Minalima του «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος». Το πολυαγαπημένο πρώτο βιβλίο της μαγικής ιστορίας κυκλοφορεί σε μία έκδοση με πανέμορφη εικονογράφηση και περίτεχνα, διαδραστικά κινούμενα μέρη. Κάθε αναγνώστης θα ήθελε αυτό το βιβλίο στη βιβλιοθήκη του. Συνεχίζουμε σε fantasy ρυθμούς με το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας Dune του Frank Herbert. Το best seller μυθιστόρημα ήρθε και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο, χάρη στην ταινία του Denis Villeneuve, και την καινούργια έκδοση του πρώτου βιβλίου ντύνει ένα νέο, καταπληκτικό εξώφυλλο.

Αντί να διαβάσουν, οι book lovers μπορούν ακόμα και να γράψουν τη δική τους ιστορία, με το βιβλίο «Burn After Writing (Illustrated)». Ένα βιβλίο που έχει κάνει τεράστια αίσθηση και προκαλεί τους κατόχους του να εκφραστούν ελεύθερα με πάρα πολλούς τρόπους. Ζωγραφική, συγγραφή, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες που στόχο έχουν να κάνουν τον αναγνώστη να μοιραστεί τις σκέψεις του μόνο στο βιβλίο και έπειτα… να το πετάξει, να το κρύψει, ή… να το κάψει. Ένα βιβλίο που δεν θα θέλει κανείς να κρύψει, αλλά θα θέλει να το έχει πάντα διαθέσιμο στο τραπέζι του σαλονιού είναι αυτό με τα ρεκόρ Guinness. Το «Guinness World Records 2022» έχει όλα τα παράξενα ρεκόρ του κόσμου και μπορεί να γίνει μία πολύ διασκεδαστική πηγή συζητήσεων για την παρέα.

Όσοι αγαπούν τα βιβλία αγαπούν και τις τέχνες γενικότερα. Με το κατάλληλο βιβλίο, λοιπόν, μπορείς να συνδυάσεις τη λογοτεχνία με άλλες μορφές τέχνης. Το «The Lyrics» είναι η αυτοβιογραφία του θρυλικού Paul McCartney. Ο τραγουδιστής των Beatles μας ταξιδεύει στη ζωή του, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι σήμερα, με ειλικρίνεια και μέσα από 154 τραγούδια από διαφορετικές φάσεις της καριέρας του. Όλοι αγαπούν τη μουσική και πάρα πολλοί είναι εκείνοι που λατρεύουν τους Beatles, οπότε αυτό το βιβλίο είναι ένα εξαιρετικό δώρο για τους book lovers που θέλουν να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα την ιστορία ενός εκ των σημαντικότερων μουσικών του 20ου αιώνα. Και τα μυστικά της έβδομης τέχνης αποκαλύπτονται μέσα από τα βιβλία. Το «αντίο» του Daniel Craig στο ρόλο του James Bond ήρθε φέτος στις αίθουσες και οι σινεφίλ της παρέας μπορούν να μάθουν τα πάντα για την δημιουργία της ταινίας, αρκεί να τους κάνεις δώρο το νέο βιβλίο «No Time To Die: The Making of the Film».

Τα καταστήματα Public και το Public.gr σε περιμένουν με ακόμα περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από τα καλύτερα του 2021, αλλά και πολλές ακόμα ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα!