Public Βιβλιοθήκη / Εγώ ο τιμωρός: Ακόμα ένα μυστήριο ψάχνει τη λύση του

Περίληψη: Πριν λίγους μήνες η Public Βιβλιοθήκη μάς χάρισε το αστυνομικό βιβλίο «Εγώ ο τιμωρός» του Mickey Spillane και η ανυπομονησία να το διαβάσουμε όλο και αυξάνεται...

Σου έχουμε, λοιπόν, ένα νέο μυστήριο που περιμένει τη λύση του... Το βιβλίο «Εγώ ο τιμωρός» ανήκει στη σειρά Noir της Public Βιβλιοθήκης, της σειράς εκείνης που μας έχει χαρίσει ανατυπώσεις εξαντλημένων τίτλων αλλά και σπουδαίους τίτλους που εκδίδονται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Σε αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκει και το αστυνομικό βιβλίο, το οποίο σου προτείνουμε. Το «I, the Jury» εκδόθηκε το 1947 και αποτελεί το ντεμπούτο του αμερικανού συγγραφέα Mickey Spillane.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο καλύτερός του φίλος βρέθηκε δολοφονημένος με μια σφαίρα στο στομάχι σε ένα φθηνό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και ο Mike Hammer ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για τον φόνο αυτό. Ορκίζεται να βρει τον ένοχο χωρίς να λογαριάζει πού πάει να μπλέξει.

Ο Mike Hammer, που είναι και ο ντετέκτιβ-ήρωας στη σειρά βιβλίων του συγγραφέα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άσπλαχνος και σκληροτράχηλος. Ο όρκος του να βρει τον δολοφόνο του καλύτερού του φίλου θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον κόσμο της βίας, της πορνογραφίας και με αρκετά άλυτα μυστήρια.

Και ο συγγραφέας Mickey Spillane;

Ο Mickey Spillane ξεκίνησε με το «I, the Jury» με σκοπό να μαζέψει χρήματα για να αγοράσει ένα σπίτι για τον ίδιο και την πρώτη του γυναίκα, αλλά, όπως αποδείχθηκε, αυτή ήταν μόνο η αρχή. Τελικά πουλήθηκαν συνολικά περισσότερα από 225 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του παγκοσμίως και το 1995 τιμήθηκε από την Ένωση Αμερικανών Συγγραφέων Μυστηρίου με το Grand Master Award για το σύνολο του έργου του. Δεν τα λες και λίγα!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το γεγονός ότι ήταν περιστασιακά ηθοποιός, παίρνοντας ακόμη και τον ρόλο του ντετέκτιβ Hammer στην ταινία «The Girl Hunters»! Μη χάσεις τη σπιρτάδα αυτού του ντετέκτιβ, την οποία ο μετρ της νουάρ λογοτεχνίας, Τζίμμυ Κορίνης, έχει κρατήσει άσβεστη στη μετάφραση του σπουδαίου αναγνώσματος. 

Βρείτε το «Εγώ ο τιμωρός» στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr