Η μικρότερη βιβλιοθήκη της Ιταλίας είναι... ταξιδιάρικη!

Περίληψη: Ο Ιταλός Αντόνιο Λα Κάβα δίδασκε για κάτι παραπάνω από 42 χρόνια. Πολλοί στη θέση του θα...

Ο Ιταλός Αντόνιο Λα Κάβα δίδασκε για κάτι παραπάνω από 42 χρόνια. Πολλοί στη θέση του θα περίμεναν απλώς να βγουν στη σύνταξη για να ξεκουραστούν, αλλά αυτός αποφάσισε να συνεχίσει να εκπαιδεύει με τον πλέον πρωτότυπο τρόπο.

Το 2003, λοιπόν, αγόρασε ένα τρίκυκλο μοτοποδήλατο Ape και το τροποποίησε, δημιουργώντας στην ουσία μια φορητή βιβλιοθήκη με περισσότερα από 700 βιβλία. Με αυτήν άρχισε να ταξιδεύει, προκειμένου να μοιραστεί με όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά την αγάπη του για το διάβασμα.

https://www.dailymotion.com/video/x6tlt4v

Ο Λα Κάβα ταξιδεύει έκτοτε κάθε εβδομάδα σε ορεινά χωριά της Νότιας Ιταλίας. Στη διαδρομή των 500 χιλιομέτρων, που ακολουθεί, κάνει οκτώ στάσεις σε πλατείες χωριών και μοιράζεται μαζί με τα παιδιά - που ανυπομούν να έρθει, είναι η αλήθεια - ιστορίες από βιβλία.

«Η αδιαφορία των παιδιών συχνά ξεκινά στα σχολεία, όπου μαθαίνουν μεν την τεχνική του διαβάσματος, αλλά αυτό δεν συνοδεύεται από αγάπη. Το διάβασμα πρέπει να είναι απόλαυση, όχι υποχρέωση», δήλωσε μεταξύ άλλων στο BBC.

«Με ανησυχούσε η προοπτική να γεράσω σε μία χώρα μη-αναγνωστών», συμπλήρωσε.

Γι' αυτό και παίρνει το «Bibliomotocarro» του, όπως ονομάζεται, και ταξιδεύει προκειμένου όλα τα παιδιά να μπορέσουν να έχουν στα χέρια τους το βιβλίο που θέλουν.

Εμείς, από τη μεριά μας, του ευχόμαστε να συνεχίσει να προσφέρει χαρά και χαμόγελα στα παιδιά!