Η φωτογραφία των 195 δισεκατομμυρίων pixels!

Περίληψη: Μήπως πιστεύεις ότι μας παρακολουθούν; Είσαι σχεδόν βέβαιος πως οι «υπερδυνάμεις» ή οι μυστικές υπηρεσίες...

Μήπως πιστεύεις ότι μας παρακολουθούν; Είσαι σχεδόν βέβαιος πως οι «υπερδυνάμεις» ή οι μυστικές υπηρεσίες έχουν αυτή τη στιγμή δορυφόρους με τόσο μεγάλη διακριτική ικανότητα που, ανά πάσα στιγμή, μπορούν να «βλέπουν» μέχρι και τις... τρίχες από τα γένια σου ή αν έβαλες μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου;

Πιθανώς αυτό να ισχύει, ιδίως αν αναλογιστείς ότι η κινεζική εταιρεία BigPixel δημιούργησε μια σύνθετη φωτογραφία που κρύβει πολλά, πάρα πολλά δισεκατομμύρια pixels.

Έχουμε, λοιπόν, μια πανοραμική φωτογραφία της πόλης της Σανγκάη, η οποία αποτελείται από τον απίστευτο αριθμό των 195 gigapixels! Ναι, giga, όχι mega. Αυτή τη στιγμή, τα καλύτερα smartphones δεν έχουν περισσότερα από καμιά 20αριά megapixels, ενώ και οι ακριβότερες DSLR δεν ξεπερνούν αυτό τον αριθμό κατά πολύ. Η φωτογραφία αυτή έχει 195.000 megapixels!

Προφανώς, όμως, μηχανή ή αισθητήρας με ανάλυση 195 gigapixels δεν υπάρχει. Η φωτογραφία αποτελεί σύνθεση πολλών πολλών μεμονωμένων λήψεων, τις οποίες εξασφάλισαν με επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές και με φακούς υψηλής ποιότητας σε βάθος δύο μηνών. Έπειτα συρράφτηκαν με προσοχή – αν και οι πιο «γερακομάτηδες» ίσως βρουν σημεία όπου η συρραφή έχει αφήσει «κατάλοιπα» – και αποθηκεύτηκαν ως μία φωτογραφία.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορείς να το βρεις στο link εδώ και να εξερευνήσεις κι εσύ τη φωτογραφία στην οποία μπορείς να κάνεις ζουμ μέχρι να διακρίνεις τους ανθρώπους στα παράθυρα ή τους οδηγούς των αυτοκινήτων μέσα από το παρμπρίζ!

Εδώ οφείλουμε να αναφέρουμε πως αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη φωτογραφία που υπάρχει, έστω και σύνθετη. Τα σκήπτρα κρατά, σύμφωνα με το Guinness World Records, μια φωτογραφία της Kuala Lumpur, η οποία αποτελείται από 846 gigapixels!