Bohemian Rhapsody: η ταινία για τον Freddie Mercury προχωρά!

Περίληψη: Έχουν περάσει 26 χρόνια από τότε που ο Freddie Mercury άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο...

Έχουν περάσει 26 χρόνια από τότε που ο Freddie Mercury άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο και, μαζί με αυτόν, σιώπησε και το συγκρότημα το οποίο δημιούργησε και του οποίου υπήρξε η ψυχή, ο τραγουδιστής, ο τραγουδοποιός και ο άνθρωπος που, με την παρουσία του επί σκηνής αλλά και πίσω από αυτήν, έκανε τους Queen να ξεχωρίσουν από τα τόσα rock συγκροτήματα. Η φωνή του, το τεράστιο εύρος που μπορούσε να καλύψει και η ξεχωριστή της χροιά, ήταν η "σφραγίδα" που κάνει κάθε τραγούδι των Queen άμεσα αναγνωρίσιμο. Φαίνεται πως έφτασε, πλέον, το πλήρωμα του χρόνου για να δούμε και την πρώτη ταινία γύρω από την ιστορία των Queen, αλλά και τη ζωή του χαρισματικού τους ηγέτη, του Freddie Mercury. Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ξεκινήσει, ενώ θα εκπλαγείς ευχάριστα από τον ηθοποιό που έχει επωμιστεί το βαρύ φορτίο της ενσάρκωσης του bigger-than-life τραγουδιστή και frontman του συγκροτήματος.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Ο άνθρωπος που θα υποδυθεί τον Freddie Mercury είναι ο Rami Malek, ο πρωταγωνιστής της σειράς "Mr. Robot". Αν τον γνωρίζεις και έχεις αμφιβολίες για το κατά πόσον ο κύριος Malek μπορεί να ενσαρκώσει τον Mercury, σε πληροφορούμε πως η φωτογραφία στην εισαγωγή του άρθρου δεν είναι του Mercury, αλλά του Malek! Σκηνοθέτης της ταινίας έχει αναλάβει ο Bryan Singer, γνωστός από τις ταινίες "X-Men", ενώ το σενάριο έχει γραφτεί από τον Anthony McCarten, ο οποίος έχει γράψει και το "The Theory of Everything", την ταινία με τη ζωή του γνωστού φυσικού Stephen Hawking. Τα άλλα μέλη των Queen θα υποδυθούν οι ηθοποιοί: Ben Hardy (Roger Taylor), Gwilym Lee (Brian May) και Joseph Mazzello (John Deacon). Επίσης, η Lucy Boynton θα υποδυθεί την Mary Austin, σύντροφο της ζωής του Freddie Mercury. Επίσης, επιβεβαιώθηκε πολύ πρόσφατα πως στην ταινία θα συμμετάσχει και ο Mike Myers, γνωστός από τις ταινίες "Austin Powers", αν και είναι άγνωστο το ποιος θα είναι ο ρόλος του.

Τι θα δούμε στην ταινία

Για αρχή, μπορούμε να σας πούμε τι ΔΕΝ θα δείτε. Αυτό που η ταινία δεν θα είναι, είναι η ιστορία της ζωής του Freddie Mercury. Δεν πρόκειται να εστιάζει αποκλειστικά στο πιο διάσημο μέλος των Queen, αλλά θα καταγράφει τη χρονική περίοδο από τις αρχές των 70s, οπότε και σχηματίστηκε το συγκρότημα, θα περνά από τη θρυλική εμφάνιση των Queen στο Wembley Stadium για το Live Aid το 1985, μέχρι και τον θάνατο του Mercury το 1991, από AIDS. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, όμως, επιμένει πως η ζωή του Mercury δεν θα αποτελεί το μοναδικό θέμα του "Bohemian Rhapsody", ούτε θα είναι μια τυπική βιογραφική ταινία.

Και από φωνή;

Μην περιμένεις να υπάρξει ηθοποιός που να μπορεί να "ντουμπλάρει" τη φωνή του Freddie Mercury. Αν υπήρχε τέτοιος άνθρωπος, σίγουρα δεν θα ήταν ηθοποιός αλλά τραγουδιστής. Ο ίδιος ο Malek έχει αποκαλύψει πως στην ταινία θα ακούσουμε ένα mix από την φωνή του Mercury, του ιδίου (του Malek) αλλά και ενός τραγουδιστή (αγνώστων λοιπών στοιχείων). Η αυτούσια απάντηση του Malek ήταν: "Θα χρησιμοποιήσουμε τον Freddie όσο περισσότερο γίνεται, και [τη δική μου φωνή] όσο περισσότερο γίνεται. Αυτή τη στιγμή, είμαι κλεισμένος στο Abbey Road [σ.σ. τα στούντιο μουσικής των Beatles], αν αυτό σας λέει κάτι. Και δεν δουλεύω πάνω στην υποκριτική μου."Κλείνοντας, απλά να αναφέρουμε πως έχουν ήδη διαρρεύσει βίντεο με τον Malek να υποδύεται τον Freddie Mercury -- βίντεο τα οποία δυστυχώς δε μπορούμε να αναδημοσιεύσουμε λόγω πνευματικών δικαιωμάτων -- και το αποτέλεσμα είναι... ανατριχιαστικό! Η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο... του 2018. Υπομονή!