BOX 88: Το κορυφαίο κατασκοπικό θρίλερ του καλοκαιριού!

Περίληψη: Στη λίστα με τα σπουδαία κατασκοπευτικά θρίλερ προστίθεται ένα ακόμα διαμάντι: το BOX 88 του Charles Cumming εμπλέκει τρομοκρατία, μυστικές υπηρεσίες, υπέροχους χαρακτήρες και αστείρευτη αγωνία!

Πρόσφατα ο Observer δήλωσε για τον Charles Cumming ότι είναι «ο κορυφαίος της νέας γενιάς των Βρετανών συγγραφέων κατασκοπείας» και το BOX 88 βρίσκεται πλέον στα ράφια για να αποδείξει πως ο θόρυβος που έχει προκαλέσει η κυκλοφορία του μόνο τυχαία δεν είναι.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Ο Lachlan Kite είναι μέλος της BOX 88, μιας υπερατλαντικής ελίτ ομάδας black ops, τόσο μυστικής που ακόμα και οι MI6 ή η CIA δεν είναι σίγουρες για την ύπαρξή της. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ακόμα και οι καλύτεροι κατάσκοποι δεν μπορούν να προβλέψουν όλες τις πιθανές απειλές στον πλανήτη, όπου κάθε λογής επικίνδυνοι και απρόβλεπτοι τρομοκράτες καραδοκούν σε κάθε γωνιά.

Βρισκόμαστε στο 2020. Στην κηδεία του παιδικού του φίλου, ο Kite πέφτει σε παγίδα που τον οδηγεί σε μια πιθανώς θανατηφόρα ανάκριση, με την έγκυο γυναίκα του επίσης όμηρο, προκειμένου να του αποσπάσουν πληροφορίες τις οποίες έχει ορκιστεί με τη ζωή του να προστατεύσει για γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν.

30 χρόνια νωρίτερα, το 1989, ο Kite μόλις έχει βγει από το οικοτροφείο όντας ο νεότερος νεοσύλλεκτος της BOX 88. Στη διάρκεια του καλοκαιριού εκείνου, όπου διδάχθηκε την τέχνη της κατασκοπείας σε συνδυασμό με ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης, του ανατέθηκε μια ειδική αποστολή στις ακτές της Γαλλίας, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την τρομοκρατική ενέργεια στο Lockerbie. Μια φιλία θα του προσφέρει πρόσβαση σε έναν από τους πλέον επικίνδυνους ανθρώπους του Ιράν και αυτό που θα ανακαλύψει είναι τρομακτικό!

Επιστρέφοντας στο παρόν, η απόφαση που πρέπει να πάρει είναι η σημαντικότερη και πιο επικίνδυνη της ζωής του. Η νοσταλγία διακόπτεται από αναμνήσεις προδοσίας, αλλά προκειμένου να σώσει την οικογένειά του, ο Kite θα αναγκαστεί επώδυνα να επανέλθει σε αυτές μία τελευταία φορά.

Με αφήγηση που κυριολεκτικά κρατάει τον αναγνώστη στην άκρη της καρέκλας του, καθώς εκτυλίσσεται σε δύο εποχές, το BOX 88 είναι ένα απολαυστικό κατασκοπικό θρίλερ που παρουσιάζει έναν γοητευτικό νέο χαρακτήρα κατασκόπου και μια καθηλωτική ιστορία!