Βραβεία Βιβλίου Public 2020 / Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές!

Περίληψη: Ο θεσμός που έχει αγαπήσει σύσσωμη η ελληνική βιβλιοφιλική κοινότητα ολοκληρώθηκε για 7η συνεχή χρονιά. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα βιβλία, τους συγγραφείς και τους εκδότες που ξεχώρισαν στα φετινά Βραβεία Βιβλίου Public!

Για 7η συνεχή χρονιά το Public τίμησε τις αναγνωστικές προτιμήσεις του ελληνικού κοινού μέσα από τα Βραβεία Βιβλίου Public. Μπορεί τα φετινά βραβεία να έλαβαν χώρα μόνο online αλλά αυτό δεν μείωσε καθόλου το ενδιαφέρον των βιβλιόφιλων! Στη φετινή διαδικασία έδωσαν την ψήφο τους 188.635 αναγνώστες αναδεικνύοντας τους νικητές σε 10 κατηγορίες.

Ας μιλήσουν οι αριθμοί: Στα Βραβεία Βιβλίου Public 2020 συμμετείχαν 2.350 βιβλία, 1.700 συγγραφείς, 145 εκδότες και 10 ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία. Οι αναγνώστες που επισκέφθηκαν το publicbookawards.gr για να εκφράσουν την άποψή τους ψήφισαν συνολικά 295.450 φορές! Εκτός των 10 κατηγοριών, στις οποίες ψήφισε το κοινό, στα Public Book Awards 2020 υπήρξαν και 4 ειδικά βραβεία, οι κινητές των οποίων αναδείχθηκαν μέσω κριτικής επιτροπής. Έτσι στα Βραβεία Βιβλίου Public 2020 αναδείχθηκαν συνολικά 14 νικητές.

Video Duration
1:00


Στις κατηγορίες των βραβείων κοινού οι νικητές είναι οι ακόλουθοι:

Τα 4 Ειδικά Βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω κατηγορίες με τους εξής νικητές:

Η ψηφοφορία στα Βραβεία Βιβλίου Public δεν είναι ο μόνος τρόπος να μοιραστείς την άποψή σου για τα αγαπημένα (ή όχι και τόσο) βιβλία σου. Πλέον η ελληνική βιβλίο-κοινότητα έχει αποκτήσει το δικό της σημείο συνάντησης, το BookFriends.gr. Φτιάξε το προφίλ σου, γράψε τις απόψεις σου και ξεκίνα να μιλάς με άλλους βιβλιόφιλους για όσα βιβλία σε ενδιαφέρουν!