Christmas reading / 4 προτάσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

Περίληψη: Ιστορικά μυθιστορήματα ή μήπως ένα ιδιαίτερο ανάγνωσμα για τα... χέλια; Και αυτά τα Χριστούγεννα οι εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις!

Βιβλία που θα κάνεις δώρο, βιβλία που θες να σου κάνουν δώρο, βιβλία που θες να διαβάσεις αυτό τον χειμώνα... γενικά αυτή η εποχή θέλει βιβλία! Όποια επιθυμία κι αν ψάχνεις να εκπληρώσεις αυτά τα Χριστούγεννα, οι εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες λογοτεχνικές προτάσεις της σεζόν. Μερικές από τις πιο σημαντικές κυκλοφορίες της χρονιάς μπορούν να γίνουν το τέλειο δώρο για τους αγαπημένους σου είτε η παρέα σου, όταν θες να περάσεις χαλαρές στιγμές στο σπίτι!

Η πρώτη πρόταση έρχεται σε δύο μέρη. Η διλογία Σκουριά και Χρυσάφι από τη Μαίρη Κόντζογλου κυκλοφόρησε φέτος και αποτελείται από τα βιβλία «Σκουριά και χρυσάφι - Νεγρεπόντε» και «Σκουριά και χρυσάφι: Πόρτο Λεόνε». Τα δύο βιβλία ακολουθούν την ιστορία της οικογένειας Βαμβακά. Από τον πατέρα Αγγελή Βαμβακά, που ξέφυγε από την καταστροφή των Ψαρών, μέχρι τα παιδιά του, Αντώνη και Αυγουστίνα, που προσπαθούν να συνεχίσουν την παράδοση της οικογένειας.

Ο πρώτος τόμος επικεντρώνεται κυρίως στη μάχη του Αγγελή να βρει τη θέση του σε μια νέα κοινωνία. Μέσα από τη σκληρή δουλειά και έπειτα από μερικές έξυπνες αποφάσεις, θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά του. Στο δεύτερο μέρος περνάμε στις ιστορίες του Αντώνη και της Αυγουστίνας, που βάζουν πάνω από οτιδήποτε άλλο την επαγγελματική επιτυχία. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία της οικογένειας Βαμβακά είναι και μια ευκαιρία για τη συγγραφέα για να μας ταξιδέψει με την αφήγησή της σε μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα από την αρχή της δημιουργίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Για εκείνους που απολαμβάνουν τα ιστορικά μυθιστορήματα οι εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν ακόμα μία πρόταση για αυτόν τον χειμώνα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ελληνικά το ψυχροπολεμικό «Όσα κρατήσαμε κρυφά». Πρόκειται για το συγγραφικό ντεμπούτο της Lara Prescott, στο οποίο η Ιρίνα, μια απλή γραμματέας, θα αναλάβει μια αποστολή μεγάλης σημασίας. Κατασκοπεία, ιστορία και φαντασία είναι τα συστατικά που έκαναν αυτό το βιβλίο best seller και τώρα μπορεί να το απολαύσει και το ελληνικό αναγνωστικό κοινό!

Η τελευταία πρόταση έχει να κάνει με… τα χέλια. Κι όταν λέμε χέλια, κυριολεκτούμε. «Το βιβλίο των χελιών» από τον Patrik Svensson μας μιλά για τα χέλια Anguilla anguilla και έχει καταφέρει να γίνει διεθνές best seller! Ο σουηδός συγγραφέας ξεκινά από αυτά τα χέλια, τα οποία γνωρίζει από την παιδική του ηλικία, και συντάσσει ένα ιστορικό της επιστήμης και της θαλάσσιας βιολογίας, παράλληλα με τα απομνημονεύματα της ζωής του και τα μαθήματα που αποκόμισε από αυτή.

Προετοιμάσου για μαγικά Χριστούγεννα με ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και το public.gr!