«Έχεις λίγο χρόνο;» / Μια ξεχωριστή ιστορία γεμάτη αγάπη

Περίληψη: Ένα βιβλίο με πρωταγωνιστή ένα ρολόι με κούκο μας μιλά για τον χρόνο, την αγάπη, τη χαρά και τη λύπη. Ένα βιβλίο που αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη κάθε σπιτιού.

Το νεότερο βιβλίο της Σοφίας Δάρτζαλη είναι το «Έχεις λίγο χρόνο;», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Είναι ένα σπάνιο, συγκινητικό παραμύθι που αλλάζει την οπτική του χρόνου και ξυπνά συναισθήματα. Είναι μια ιστορία με ουσιαστικό, βαθύ περιεχόμενο και εκπληκτική εικονογράφηση από τη Σάντρα Ελευθερίου, η οποία σε ταξιδεύει.

«Έχεις λίγο χρόνο;» - Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το «Έχεις λίγο χρόνο;» ξεκινά με τον παππού που κάνει δώρο στον εγγονό του ένα ξύλινο ρολόι. Στο ρολόι ζει ένας κούκος, που λέει την ώρα. Ο κούκος γίνεται ο καλύτερος φίλος του αγοριού. Καθώς το παιδί μεγαλώνει, ο κούκος είναι πάντα δίπλα του και μοιράζονται μαζί κάθε στιγμή. Καθώς ο χρόνος προχωράει, το παιδί μεγαλώνει, γίνεται άντρας και δένονται ακόμη περισσότερο. Από ένα σημείο και μετά ο άνθρωπος αρχίζει ξαφνικά να μικραίνει και κάποια στιγμή ο κούκος παίρνει την απόφαση να σταματήσει να μετρά τον χρόνο και να πετάξει.

Πρόκειται για μια πολύ συγκινητική ιστορία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν την πολυδιάστατη έννοια του χρόνου. Ουσιαστικά ο χρόνος είναι μια αφηρημένη έννοια, την οποία ερμηνεύει ο καθένας μας όπως επιθυμεί. Σύμφωνα με το βιβλίο, υπάρχει ο χρόνος του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Παράλληλα όμως υπάρχει και ο χρόνος που αφιερώνεις και μοιράζεσαι μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάς. Κάπου εδώ έρχεται και η έννοια της αγάπης. Η αγάπη είναι αυτή που παγώνει τον χρόνο, ζωντανεύει ξανά και ξανά όλες τις αναμνήσεις της ζωής μας και κρατά ανεξίτηλες όλες τις όμορφες στιγμές.

Η Σοφία Δάρτζαλη με αυτό το βιβλίο καταφέρνει μέσα από ένα μικρό παραμύθι να διδάξει στα παιδιά με έναν γλυκό και απόλυτα ειλικρινή τρόπο το υπέροχο ταξίδι της ζωής. Το «Έχεις λίγο χρόνο;» είναι ένα βιβλίο ανεκτίμητης αξίας, καθώς μόλις το διαβάσεις σε σημαδεύει και σε ακολουθεί για πάντα μαζί του.

Το βιβλίο «Έχεις λίγο χρόνο;» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και θα το βρεις στο public.gr!