«Εκεί που ο ωκεανός συναντά τον ουρανό» / Ταξίδι σε ένα μέρος μαγικό

Περίληψη: Το εικονογραφημένο βιβλίο των αδερφών Φαν γεμίζει τη φαντασία των παιδιών με εικόνες από ένα μαγικό μέρος, «Εκεί που ο ωκεανός συναντά τον ουρανό»!

Οι αδερφοί Φαν δημιούργησαν ένα παραμύθι που μαγεύει, συγκινεί και ταξιδεύει. Το βιβλίο «Εκεί που ο ωκεανός συναντά τον ουρανό» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι η ιστορία του Φιν, την οποία έγραψαν και εικονογράφησαν τα δύο αδέρφια. Η ιστορία έχει στοιχεία μυθικά αλλά χωρίς να χάνει την επαφή της με την πραγματικότητα. Οι εικόνες, από την άλλη, θυμίζουν σκηνικά ταινιών φαντασίας και θα εντυπωσιάσουν τις αισθήσεις των παιδιών.

«Εκεί που ο ωκεανός συναντά τον ουρανό» - Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το «Εκεί που ο ωκεανός συναντά τον ουρανό» είναι η ιστορία του Φιν, ενός παιδιού που μεγάλωσε με τις συναρπαστικές διηγήσεις του παππού του. Ο Φιν ζει κοντά στη θάλασσα και πολλές από τις ιστορίες του παππού του αναφέρονταν στο μαγικό σημείο, όπου ο ωκεανός συναντά τον ουρανό. Στο μέρος αυτό τα ψάρια πετούν στον ουρανό και τα πουλιά κολυμπούν στο νερό.

Ο παππούς του Φιν δε ζει πια και έτσι ο εγγονός του αποφασίζει να τιμήσει τη μνήμη του με τον καλύτερο τρόπο που μπορείς να σκεφτεί, ένα ταξίδι στο μαγικό μέρος από τις ιστορίες του παππού του. Ο Φιν ξεκίνησε να φτιάχνει μια βάρκα, όπως σχεδίαζε με τον παππού του, και μόλις την ολοκλήρωσε σάλπαρε στην ανοιχτή θάλασσα. Το ταξίδι του θα ξεκινήσει πολύ μοναχικά, μέχρι που συνάντησε ένα τεράστιο χρυσό ψάρι! Το χρυσό ψάρι τον οδήγησε σε πολλά απίστευτα μέρη, όπου συνάντησε εξωπραγματικά πλάσματα.

Κι αν όλα αυτά ακούγονται πολύ «παραμυθένια» για να έχουν κάποια επαφή στην πραγματικότητα, όπως αναφέραμε παραπάνω, οι τελευταίες σελίδες του «Εκεί που ο ωκεανός συναντά τον ουρανό» είναι αυτές που θα σου αλλάξουν γνώμη. Το βιβλίο, μέσα από το μυθικό και το φανταστικό, διαχειρίζεται με προσιτό τρόπο αληθινά συναισθήματα, όπως η απώλεια. Προσφέρει επίσης μια πολύ αισιόδοξη νότα στο δύσκολο αυτό συναίσθημα, την οποία θα εκτιμήσουν γονείς και παιδιά.

bookfriends


Το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο «Εκεί που ο ωκεανός συναντά τον ουρανό» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και θα το βρεις στο public.gr!