Γιάννης Αντετοκούνμπο: γράφοντας ιστορία

Περίληψη: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Bucks στο πρώτο τους πρωτάθλημα NBA μετά από 50 χρόνια. Πώς φτάσαμε μέχρι εδώ;

Εδώ και μία ημέρα το μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ παγκοσμίως έχει νέο πρωταθλητή. Οι Milwaukee Bucks, με οδηγό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έφτασαν στο πρώτο τους τρόπαιο έπειτα από 50 χρόνια. Ο έλληνας superstar ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του έκτου παιχνιδιού και της σειράς συνολικά. Στο αποφασιστικό τελευταίο παιχνίδι των τελικών σημείωσε 50 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ, έκανε 5 κοψίματα, μοίρασε 2 ασίστ και έκανε έτσι πραγματικότητα το προφητικό σύνθημα «Bucks in 6».

Η ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο


Ανάμεσα στις δεκάδες ιστορίες κορυφαίων αθλητών, που έπρεπε να ξεπεράσουν τεράστιες αντιξοότητες στη ζωή τους μέχρι να κατακτήσουν την κορυφή, αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της οικογένειάς του συγκαταλέγεται σίγουρα στις πιο συγκλονιστικές. Γιος μεταναστών από τη Νιγηρία, που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Σπάνιο αθλητικό ταλέντο, που όμως έμενε πίσω λόγω του ότι η οικογένειά του δεν μπορούσε να εξασφαλίσει πάντα τα προς το ζην. Draft-στοίχημα από τους Bucks το 2013 στη θέση 15. Πρώτη χρονιά με μόλις 15 νίκες σε όλη τη σεζόν.

Ο Γιάννης όμως από την πρώτη στιγμή έδειξε και στο NBA μέρος του μεγάλου του ταλέντου και μέρα με τη μέρα βελτιωνόταν συνεχώς. Η πρώτη σημαντική διάκριση ήρθε το 2016 με τον Γιάννη να βραβεύεται ως ο πιο βελτιωμένος παίχτης της λίγκας. Δυστυχώς ο πατέρας του θα έφευγε ξαφνικά από τη ζωή λίγους μήνες αργότερα και δεν θα προλάβαινε να δει τον γιο του να πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία τα επόμενα χρόνια, φτάνοντας στις 21 Ιουλίου 2021 στην υψηλότερη κορυφή του αμερικάνικου μπάσκετ, την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA και ταυτόχρονα την ανάδειξή του σε MVP της σειράς των τελικών.

Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε δεκάδες παραγράφους γράφοντας για το ταξίδι του Αντετοκούνμπο από τη γειτονιά του στα Σεπόλια μέχρι την... ενθρόνισή του σε νέο βασιλιά του NBA - και πάλι δεν θα ήταν αρκετές. Ας αφήσουμε, λοιπόν, έναν ειδικό να μας περιγράψει με ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια την πορεία του πρωταθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ελληνικά η βιογραφία του Γιάννη από τον José Manuel Puertas με τίτλο «Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γράφοντας ιστορία». Μέσα από αυτή θυμόμαστε σημαντικές στιγμές από τη ζωή του πρωταθλητή του ΝΒΑ και μαθαίνουμε παράλληλα άγνωστες πτυχές της πορείας του.

 

«Γιάννης – Εκτόξευση στα αστέρια»


Σύντομα θα κυκλοφορήσει και η νέα βιογραφία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τίτλο «Γιάννης – Εκτόξευση στα αστέρια», μεταφρασμένη στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έργο της αμερικανίδας δημοσιογράφου του The Ringer, Mirin Fader. Η Fader έχει ακολουθήσει από κοντά την πορεία του Γιάννη, από την πρώτη στιγμή που προσγειώθηκε στην ΗΠΑ και τη μέρα που στέφθηκε πρωταθλητής NBA.

Η έγκριτη δημοσιογράφος διενήργησε περισσότερες από 200 συνεντεύξεις σε Ελλάδα και Αμερική, για να μπορέσει να τεκμηριώσει κάθε πτυχή του ταξιδιού του Γιάννη μέχρι την κορυφή. Μαρτυρίες από παλιούς προπονητές, συνομιλίες με τη Βερόνικα Αντετοκούνμπο, μητέρα του Γιάννη, δηλώσεις από συμπαίκτες και αντιπάλους στο NBA, ακόμα και συνέντευξη με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξασφάλισε η συγγραφέας, για να μπορέσει να καλύψει με τεράστια ακρίβεια τη ζωή του σπουδαίου έλληνα μπασκετμπολίστα. Το αποτέλεσμα είναι συγκινητικό και απρόβλεπτο σε σημεία ενώ η δύναμη που ξεχειλίζει από την ιστορία του Γιάννη θα αποτελέσει σίγουρα πηγή έμπνευσης και ώθησης για κάθε αναγνώστη.

Επανάλαβε την επιτυχία του Γιάννη στην κονσόλα σου!


Ο άθλος του Γιάννη είναι μια από τις κορυφαίες αθλητικές στιγμές της χρονιάς. Αν θέλεις να την μιμηθείς, δεν έχεις παρά να προπαραγγείλεις από σήμερα την επόμενη έκδοση του κορυφαίου μπασκετικού video game, του NBA 2K. Το NBA 2K22 θα κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου. Μπορείς από σήμερα να εξασφαλίσεις τα αντίτυπό σου, κάνοντας προπαραγγελία για την Anniversary Edition η οποία θα κυκλοφορήσει για PS5, PS4, Xbox Series X και Xbox One. Την ίδια ημέρα θα γίνει διαθέσιμη και η Standard Edition για PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox One και Nintendo Switch.

Θες ακόμα περισσότερο Γιάννη; Τότε δεν έχεις παρά να αποκτήσεις τη φιγούρα βινυλίου Funko Pop! Giannis Antetokounmpo #68, για να διακοσμήσεις το δωματιό σου! Όταν θα παίζεις το νέο NBA 2K22 και θα προσπαθείς να κατακτήσεις κι εσύ πρωτάθλημα με τους Bucks, ο Γιάννης θα είναι δίπλα σου!