Γιορτή της Μητέρας 2021 / Ευχήσου με ένα βιβλίο!

Περίληψη: Αν η μαμά σου έχει αδυναμία στο διάβασμα, τότε δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα βιβλίο για τη Γιορτή της Μητέρας. Πάμε να διαλέξουμε μαζί!

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν από τη Γιορτή της Μητέρας και ένα (έστω μικρό) δώρο για τη μαμά επιβάλλεται. Συνήθως... ξεμπερδεύουμε με ένα φιλί κι ένα λουλούδι τα πιο μεγάλα παιδιά, άντε μια ζωγραφιά κι ένα μεγάλο φιλί τα πιτσιρίκια – μήπως φέτος να της χαρίσουμε ένα ενδιαφέρον βιβλίο; Ανατρέχουμε στις βιλιοθήκες και τα ράφια μας, για να βρούμε τα καλύτερα δώρα για τις μαμάδες αλλά και για να αφουγκραστούμε όσα οι μητέρες-συγγραφείς έχουν να καταθέσουν μέσα από τα γραπτά τους.

Θύμισε στη μαμά κάθε έκφανση της μητρότητας, από τις αστείες και τρυφερές στιγμές μέχρι και τα μεγάλα άγχη μέσα από το πρωτότυπο εικονογραφημένο «ημερολόγιο» της ανατροφής των παιδιών «Γεια, μαμά». Κάθε μητέρα θα δει τον εαυτό της μέσα σε όσα εξιστορεί αυτό το μοναδικό βιβλίο! Μια συγκινητική και αληθινή ιστορία μητρότητας παρουσιάζει το βιβλίο «Philomena». Πρόκειται για την πραγματική ιστορία της Philomena Lee, η οποία το 1953 αναγκάστηκε να δώσει το παιδί της για υιοθεσία και πέρασε τα επόμενα 50 χρόνια της ζωής της αναζητώντας τον γιο της.

Αν το άλλο σου μισό ετοιμάζεται να γίνει μαμά, ή πρόσφατα γίνατε γονείς, τότε υπάρχει και για εσάς το τέλειο δώρο: το «Mother Love» από την Melanie Strang. Το βιβλίο αυτό είναι ένας ιδανικός συνοδοιπόρος στο ταξίδι της ανατροφής των παιδιών και παρουσιάζει με ρεαλισμό τα «πάνω» και τα «κάτω» της μητρότητας.

Η Γιορτή της Μητέρας είναι, επίσης, μια ευκαιρία για μητέρες και παιδιά να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί παρέα με ένα παιδικό βιβλίο. Τα εικονογραφημένα βιβλία «I Love Mum with the Very Hungry Caterpillar» και «Μαμά» είναι ο καλύτερος τρόπος για να πουν τα παιδιά «Σ’ αγαπώ!» στη μαμά τους.

Στις 9 Μαΐου γιορτάζουν όλες οι μανούλες του κόσμου και με ένα βιβλιοδώρο μπορείς να δείξεις έμπρακτα την αγάπη σου!