Χριστούγεννα στο Public / 11 παιδικά βιβλία που θα γίνουν τέλεια δώρα!

Περίληψη: Με τη σκέψη στα Χριστούγεννα συγκεντρώσαμε 11 παιδικά βιβλία στο πνεύμα των γιορτών, τα οποία σίγουρα θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι!

Είτε μυθιστορήματα, είτε διηγήματα είτε πρόκειται για λευκώματα, για τους φανατικούς αναγνώστες τα βιβλία είναι δώρο ποθητό και πολύτιμο. Εν όψει Χριστουγέννων, ε, ένα δωράκι έστω όλοι θα το κάνουμε! Ξεκινάμε, λοιπόν, από τους πιο μικρούς, οπότε οι βιβλιοπροτάσεις μας για αυτή την περίοδο αφορούν πρώτα τα παιδιά. Σας έχουμε 11 παιδικά βιβλία στο πνεύμα της γιορτής, τα οποία σίγουρα θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι!

Οι πρώτες μας επιλογές είναι βιβλία που ταιριάζουν στο κλίμα της εποχής. «Η χιονονιφάδα» του Benji Davies μας μιλά για τη Νοέλ και τη φίλη της τη χιονονιφάδα. Η χιονονιφάδα παίζει ανάμεσα στα σύννεφα, εκεί όπου σχηματίστηκε. Σύντομα όμως θα έρθει η ώρα να πέσει. Στον νέο κόσμο που θα βρεθεί θα συναντήσει τη Νοέλ και οι δυο τους θα συνειδητοποιήσουν ότι αναζητούν το ίδιο πράγμα. Τη δική τους χειμωνιάτικη περιπέτεια θα ζήσουν και τα μικρά ξωτικά της φυλής των Ούζι Τάλκι. Στο παιδικό βιβλίο «Οι βοηθοί του Αϊ-Βασίλη», τα ξωτικά ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν τον αγαπημένο Άγιο παιδιών και μεγάλων!

Οι γιορτές είναι κάθε χρόνο μια ευκαιρία για τις οικογένειες να έρθουν πιο κοντά. Με τα βιβλία «Γιαγιά, μίλα μας για σένα» και «Παππού, μίλα μας για σένα» όλη η οικογένεια γεμίζει ένα λεύκωμα με αναμνήσεις και εμπειρίες και δημιουργεί παράλληλα ένα κειμήλιο με μεγάλη συναισθηματική αξία. Ιστορίες, φωτογραφίες, μαθήματα ζωής, όλα μπορούν να μείνουν αναλλοίωτα στον χρόνο με τα δύο αυτά βιβλία, τα οποία θα ενθαρρύνουν τα εγγόνια να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τον παππού και τη γιαγιά.

Συνεχίζουμε με όμορφες ιστορίες που ταιριάζουν «γάντι» με τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που αναζητούμε όλοι αυτή την περίοδο. «Η γάτα του Χοσελίτο Περδόν» μιλά για την ανιδιοτελή αγάπη, η οποία δεν ξεχωρίζει σύνορα και καταστάσεις. «Ο φίλος μου ο Τίμος το κλαδάκι» περνά ένα διαφορετικό μήνυμα, αυτό της βιωσιμότητας, μέσα από μια ιστορία φιλίας. Σε έναν κόσμο που συνέχεια αλλάζει ο Τίμος είναι πάντα εκεί!

Τα παιδικά βιβλία μπορεί να είναι ακόμα και... αστυνομικά. «Η κλέφτρα που αγαπούσε τις πέρλες» είναι ένα έξυπνο μυστήριο με πρωταγωνιστές ένα παγώνι και μια φαινομενικά ασήμαντη, γκριζωπή κοτούλα. Ένας βασιλικός γάμος και μία ληστεία φέρνουν την αναστάτωση στο φτερωτό κόσμο του βιβλίου. Ποιος θα βρει τα πολύτιμα κοσμήματα που εξαφανίστηκαν;

Αυτό το χειμώνα επέστρεψαν και οι «Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες». Στο τρίτο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες 3 - 100 μετανάστριες που άλλαξαν τον κόσμο», τα παιδιά μαθαίνουν για τη ζωή 100 γυναικών που έφυγαν από την πατρίδα τους αλλά αυτό δεν τις εμπόδισε να αλλάξουν τον κόσμο. Ηρωίδες της ιστορίας υπάρχουν από την αρχαιότητα και μέσα από το βιβλίο «Κορίτσια που έγιναν μύθος - Ιλιάδα & Οδύσσεια» τα παιδιά μαθαίνουν για τις μυθικές φυσιογνωμίες από τα Ομηρικά Έπη.

Για τα παιδιά που τώρα ξεκίνησαν να μαθαίνουν Αγγλικά, μπορείς να τους χαρίσεις ένα ξενόγλωσσο βιβλίο, το οποίο θα τα βοηθήσει να εξοικειωθούν ακόμα περισσότερο με τη γλώσσα. Το «Little Monsters» είναι μια ξεκαρδιστική ιστορία με αξιαγάπητα τερατάκια και απευθύνεται σε παιδιά μέχρι 7 ετών. Αν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερα και χειρίζονται καλύτερα τη γλώσσα, τότε μπορούν να απολαύσουν τη νέα μυθική ιστορία της J. K. Rowling «The Ickabog».

Όποιο βιβλίο κι αν επιλέξεις για δώρο προς τους μικρούς σου φίλους θα το βρεις στο public.gr! Κάνε από σήμερα τις αγορές σου, καθώς το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη πλησιάζει και τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς να ανακαλύψουν τι κρύβει φέτος ο σάκος του!