Η βίβλος του κόλπου / Καταρρίπτοντας μύθους της γυναικείας φυσιολογίας

Περίληψη: Η γυναικολόγος Jen Gunter έγραψε ένα βιβλίο που κάθε γυναίκα πρέπει να διαβάσει. Σε μια εποχή που κυριαρχεί η παραπληροφόρηση, «Η βίβλος του κόλπου» είναι μία όαση ορθών συμβουλών.

Στην εποχή που διανύουμε η πρόσβαση στην πληροφορία είναι ευκολότερη από ποτέ. Μια «παρενέργεια» αυτής της πραγματικότητας, όμως, είναι ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσουμε κάτι που φαίνεται σωστό αλλά δεν είναι. Αυτό το φαινόμενο παρατήρησε και η γυναικολόγος Jen Gunter γύρω από θέματα που αφορούν το γυναικείο σώμα και ιδιαίτερα τα γυναικεία γεννητικά όργανα. Το internet είναι γεμάτο από μύθους, ψευδείς ισχυρισμούς και ανακρίβειες, κάτι που οδήγησε την γιατρό στη συγγραφή του βιβλίου «Η βίβλος του κόλπου».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μέσα από εμπειρία 25 ετών, η Jen Gunter επικοινωνεί με προσιτό τρόπο την επιστημονική πραγματικότητα γύρω από τον γυναικείο κόλπο και τους μύθους που τον περιτριγυρίζουν. Ξεκινά από τα βασικά, την ανατομία, και μετά περνά σε πρακτικές συμβουλές που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει. Αναλύει βασικές απορίες και απαντά στα συνηθέστερα ερωτήματα που έχει συναντήσει στην ιατρική της καριέρα.

Αφού απαντήσει στα βασικά ερωτήματα, η συγγραφέας βάζει στο στόχαστρό της την ψευδοεπιστημονική κοινότητα και την ημιμάθεια που συναντά κανείς όπου κι αν ψάξει για θέματα της γυναικείας φυσιολογίας. Στο βιβλίο της απομυθοποιεί ό,τι μπορείς να φανταστείς, από εντελώς φυσικά προϊόντα, που δεν προσφέρουν τίποτα, μέχρι επικίνδυνες πρακτικές που προτείνονται συχνά online. Το βασικότερο είναι πως τα κάνει όλα αυτά με έναν τρόπο επιστημονικό αλλά παράλληλα και κατανοητό.

Η γιατρός αναλύει, επίσης, θέματα όπως οι βασικές λειτουργίες του κόλπου σε διάφορες φάσεις της ζωής, όπως η περίοδος, η εγκυμοσύνη η γέννηση και η εμμηνόπαυση. Το βιβλίο παρέχει και αρκετά χρήσιμα tips για καθημερινά προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, το πώς ο τύπος του υφάσματος ενός εσώρουχου επηρεάζει την κολπική υγιεινή.

«Η βίβλος του κόλπου» είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλες. Τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται η Jen Gunter δεν έχουν όριο ηλικίας και οι συμβουλές της θα αποδειχθούν πολύτιμες για κάθε γυναίκα.