«Η ξηρασία» της Jane Harper έγινε ταινία και μόλις κυκλοφόρησε

Περίληψη: Το καθηλωτικό μυθιστόρημα «Η ξηρασία» της Jane Harper έγινε ταινία και ετοιμάζεται να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. Τι σε περιμένει στις σελίδες και στην αίθουσα;

«Η ξηρασία», το πολυβραβευμένο λογοτεχνικό ντεμπούτο της Jane Harper, έρχεται στη μεγάλη οθόνη. Το πρώτο μυθιστόρημα της βρετανο-αυστραλής συγγραφέως προκάλεσε αίσθηση όταν κυκλοφόρησε, το 2016, απέσπασε σημαντικά βραβεία και από την πρώτη στιγμή υπήρχαν συζητήσεις για τη δημιουργία ταινίας. Η ταινία ήταν έτοιμη το 2020 αλλά λόγω των συνθηκών η πρεμιέρα της άλλαξε πολλές φορές ημερομηνία. Από σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, η ταινία που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Jane Harper ξεκινά να προβάλλεται στην Ελλάδα. Πάμε να γνωρίσουμε τι σε περιμένει, τόσο στις σελίδες όσο και στην κινηματογραφική αίθουσα.

«Η ξηρασία» – Πλοκή

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο αστυνομικός Aaron Falk, τον οποίο υποδύεται ο Eric Bana στην ταινία. Ο Aaron ζει στη Μελβούρνη αλλά η ξαφνική είδηση του θανάτου ενός παιδικού του φίλου θα τον οδηγήσει πίσω στην κωμόπολη που μεγάλωσε. Ο λόγος που έφυγε είναι το ίδιο μακάβριος με τον λόγο που επιστρέφει 20 χρόνια μετά. Ο Aaron και ο καλύτερός του φίλος Luke ήταν ύποπτοι για το φόνο μιας17χρονης κοπέλας. Η οικογένεια του Aaron αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι τους μετά από αυτό το συμβάν.

Video Duration
2:01


Ο Aaron αναγκάζεται να επιστρέψει λόγω του θανάτου του Luke, ο οποίος φέρεται να σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του και έπειτα να αυτοκτόνησε. Οι πληγές του παρελθόντος δεν έχουν επουλωθεί πλήρως για τον Aaron και αυτό το μακάβριο περιστατικό θα ανοίξει καινούργιες. Ο Aaron δεν μπορεί να φύγει μακριά αυτή τη φορά. Θα πρέπει να επιστρέψει και να αντιμετωπίσει τα τραύματα του παρελθόντος αλλά και αυτά του σήμερα. Ως αστυνομικός έχει χρέος να ερευνήσει την αυτοκτονία/δολοφονία, κάτι που θα τον φέρει μπροστά και στο παλιό έγκλημα, που πολύ θα ήθελε να λύσει για να κλείσει πια αυτή η πληγή. Όσο ερευνά, όμως, οι ερωτήσεις φαίνεται να γίνονται όλο και περισσότερες ενώ οι απαντήσεις στερεύουν.

Το μυθιστόρημα-ντεμπούτο της Jane Harper είναι ένα θρίλερ που θα σε καθηλώσει. Τα βραβεία που έχει λάβει μιλούν από μόνα τους για την αξία του. Ο Robert Connolly σκηνοθετεί την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τον Eric Bana, τη Genevieve O'Reilly, τον Keir O'Donnell και τον John Polson. «Η ξηρασία» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Πριν κλείσεις το εισιτήριό σου για το σινεμά, απόλαυσε τη συναρπαστική ιστορία μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος της Jane Harper!