Μεγάλος διαγωνισμός / Κέρδισε «Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων»

Περίληψη: Αυτοπεποίθηση, φόβος και φιλία - τρία βασικά… συστατικά της παιδικής ηλικίας. Βοηθήστε τα παιδιά να τα προσεγγίσουν σωστά με τη σειρά βιβλίων «Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!

Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών είναι πολύπλοκη και συχνά κατακλείει τις σκέψεις τους. Τα παιδιά δεν είναι πάντα έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματα τους, γι’ αυτό και οι γονείς χρειάζεται συχνά να τα καθοδηγήσουν. Τα βιβλία μπορούν -και σε αυτή την περίπτωση- να γίνουν ένα πολύτιμο εργαλείο εκφράζοντας όσα κάποιες φορές δυσκολευόμαστε να πούμε με λόγια. Μια τέτοια αξιόλογη σειρά είναι «Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάμε να την δούμε αναλυτικά!

Η σειρά αυτή περιλαμβάνει τρία βιβλία: «Φιλία - Οι φίλοι μου κι εγώ», «Αυτοπεποίθηση» και «Φόβοι - Φίλοι ή εχθροί;».

Στο πρώτο από αυτά εξετάζεται μια από τις κύριες πηγές ευτυχίας για τα παιδιά, η φιλία. Στις μικρές ηλικίες η απόκτηση φίλων μοιάζει πολύ απλή υπόθεση αλλά μπορεί εύκολα να γίνει περίπλοκη. Μέσα από το βιβλίο «Φιλία - Οι φίλοι μου και εγώ» τα παιδιά μαθαίνουν πώς να ξεπερνούν τα εμπόδια που προκύπτουν σε μια φιλική σχέση αλλά και τρόπους να ενδυναμώσουν τις σχέσεις που έχουν ήδη δημιουργήσει.

Τα συναισθήματα έχουν και αρνητικές όψεις, όπως, για παράδειγμα, τους φόβους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να διδαχτούμε πράγματα από αυτούς, όμως, καθώς μέσα από την αντιμετώπισή τους τα παιδιά ωριμάζουν. Το βιβλίο «Φόβοι - Φίλοι ή εχθροί;» δείχνει στα παιδιά πώς να ξεπερνούν τους φόβους τους αποδοτικά και πώς να εισπράττουν τα θετικά που μπορεί να κρύβουν.

Η συλλογή συμπληρώνεται από την «Αυτοπεποίθηση», η οποία περνά από πολλά στάδια για να χτιστεί. Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να καταλάβουν καλύτερα τον εαυτό τους, να τολμήσουν και να κυνηγήσουν με σιγουριά όσα επιδιώκουν να πετύχουν.

bookfriends

 

Η συλλογή βιβλίων «Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων» απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 12 ετών. Τα βιβλία έχουν δημιουργηθεί με βάση την επιστημονική προσέγγιση της ανατροφής και της διαπαιδαγώγησης. Βασικός άξονας σε όλα είναι η αποδοχή και η ήρεμη αντιμετώπιση των συναισθημάτων του παιδιού. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και θα τα βρεις άμεσα διαθέσιμα στο βιβλιοπωλείο του Public. Ίσως όμως να αποκτήσεις και εντελώς δωρεάν ένα από αυτά, διαβάζοντας παρακάτω.

Το Pubic και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος χαρίζουν τρία (3) αντίτυπα σε ισάριθμους (3) τυχερούς αναγνώστες. Η κλήρωση ολοκληρώθηκε και οι νικητές είναι οι εξής:

Αιμίλιος Δημητριάδης
Ιωάννα Φωτοπούλου
Ελένη Αγγελίδου

Καλή τύχη!