Must read: 5+1 βιβλία για το καλοκαίρι!

Περίληψη: Eυκαιρία να... σβήσεις μερικά βιβλία από τη λίστα σου, που συνήθως μεγαλώνει μέσα στη χρονιά. Αν δεν έχεις ήδη αποφασίσει με ποιο βιβλίο θα ταξιδέψεις αυτή την εποχή, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Το καλοκαίρι είναι εποχή για «τεμπέλικα» σαββατοκύριακα, εξορμήσεις στην παραλία αλλά και λίγο διάβασμα παραπάνω από τα συνηθισμένα, άρα μια καλή ευκαιρία να... σβήσεις μερικά βιβλία από τη λίστα σου, που συνήθως μεγαλώνει παρά μικραίνει μέσα στη χρονιά. Αν δεν έχεις ήδη αποφασίσει με ποιο βιβλίο θα ταξιδέψεις αυτή την εποχή, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Αρχή με τον διάσημο ελληνοαμερικανό συγγραφέα George Pelecanos, ο οποίος επανέρχεται με αστυνομικό μυθιστόρημα. «Ο άντρας που επέστρεψε» ο τίτλος του και πρόκειται για αυτοτελή ιστορία, η οποία δεν ανήκει σε κάποια από τις εδραιωμένες σειρές μυθιστορημάτων του συγγραφέα. Το βιβλίο ακολουθεί τον Μάικλ Χάντσον στην πορεία του μετά την αποφυλάκιση. Μιλώντας για αστυνομική λογοτεχνία, το μυαλό μας πάει αυτόματα στη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στη Σουηδία. Από εκεί μας έρχεται το επόμενο best seller της Camilla Läckberg, το οποίο έχει στο επίκεντρό του την εκδίκηση. Τα «Ασημένια φτερά» είναι το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Φέι, μετά το «Χρυσό Κλουβί», η οποία παλεύει να σώσει όσα κατάφερε, όταν μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της...

Από τις κυκλοφορίες της χρονιάς δεν θα μπορούσαν παρά να ξεχωρίσουν τα βιβλία που απέσπασαν σημαντικά βραβεία. «Τα αγόρια του Νικέλ» χάρισαν στον συγγραφέα Colson Whitehead το δεύτερο Pulitzer της καριέρας του. Η δραματική απεικόνιση ενός αναμορφωτηρίου στη Φλόριντα, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, συγκλόνισε κριτικούς και αναγνώστες. Για το βιβλίο της «Κορίτσι, γυναίκα, άλλο» η Bernardine Evaristo βραβεύτηκε με το Booker Prize. Η ιστορία 12 Αφροαμερικανών γυναικών στη Μεγάλη Βρετανία, και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Η ξένη βιβλιογραφία περιλαμβάνει επίσης μερικές πολύ δυνατές προτάσεις. Η πρώτη μεγάλη κυκλοφορία είναι το «Utopia Avenue» από τον David Mitchell. Ο εφευρετικός συγγραφέας μας ταξιδεύει αυτή τη φορά στο παρελθόν και σκιαγραφεί την ψυχεδελική μουσική σκηνή των 60s. Μέσα στη χρονιά κυκλοφόρησε και το νέο βιβλίο της Sarah Vaughan με τίτλο «Little Disasters». Η συγγραφέας του «Η ανατομία ενός σκανδάλου» αυτή φορά καταπιάνεται με τη μητρότητα, η οποία ορισμένες φορές δημιουργεί σκοτεινές παρορμήσεις.

Όλα τα βιβλία που θέλεις για το καλοκαίρι θα τα βρεις στο Public, το μεγαλύτερο ελληνικό βιβλιοπωλείο. Και για όσα έχει ήδη διαβάσει, μη ξεχάσεις να μοιραστείς την άποψή σου bookfriends.gr!