Νέες κυκλοφορίες / Ποια βιβλία θα διαβάσουμε ξανά και πάλι;

Περίληψη: Έφτασε αυτή η (απολαυστική) στιγμή του χρόνου, που διαλέγουμε τα βιβλία του χειμώνα: Ξεχωρίσαμε 8 τίτλους που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και μας έχουν ήδη ενθουσιάσει!

Χειμώνας σημαίνει (και) διάβασμα: σπουδαίες νέες κυκλοφορίες, εθιστικά μυθιστορήματα - όλα είναι εδώ, στα ράφια των καταστημάτων Public και το public.gr! Κράτα σημειώσεις και βρες όσα θα γεμίσουν τη βιβλιοθήκη σου...

Ξεκίνα με το πολύ δυνατό και αληθινό βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ. Το νεότερο βιβλίο του «Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου» ρίχνει φως στην πραγματική εικόνα της κατάθλιψης και προσπαθεί να μεταδώσει την ελπίδα σε όσους έζησαν ή ζουν παρόμοιες καταστάσεις με τον συγγραφέα. Το ίδιο ρεαλιστική -αλλά με πολύ διαφορετική θεματολογία- είναι και η βιογραφία του κορυφαίου έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα, δίνει σε όλους μας μια πιο κοντινή ματιά στη ζωή τους μέσα από το βιβλίο «Ποιος το ξέρει...».

Αν ο Νοέμβριος είναι ο μήνας στον οποίο σχεδιάζεις δραστικές αλλαγές στη ζωή σου, σίγουρα χρειάζεσαι το νέο βιβλίο της Ζωής Ξυραφά «Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ - Τα 3 κλειδιά της ζωής». Το πρώτο βήμα το έχεις κάνει ήδη, πήρες την απόφαση, το βιβλίο αυτό όμως θα σε βοηθήσει να την υλοποιήσεις πιο εύκολα. Οι ελληνικές κυκλοφορίες περιλαμβάνουν και ενδιαφέροντα μυθιστορήματα. Προσωπικό μας αγαπημένο το «Αδελφικό», στο οποίο δύο άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από την κανονική τους ζωή και η μοίρα τους θέλει να πέφτουν ξανά ο ένας στον δρόμο του άλλου.

Από τις πρόσφατες ξενόγλωσσες κυκλοφορίες, εκείνες που αμέσως μας τράβηξαν την προσοχή έχουν να κάνουν με την επιστήμη. Το «We are the Weather» του Jonathan Safran Foer προσφέρει μια διαφορετική οπτική στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, όπου στο κέντρο της βρίσκεται η κατανάλωση κρέατος σήμερα. Ξεχωριστή θέση στη reading list μας έχει και το «Stephen Hawking» του φυσικού και συγγραφέα Leonard Mlodinow. Ο Mlodinow υπήρξε στενός φίλος του σπουδαίου Stephen Hawking και σε αυτό το βιβλίο απομνημονεύει τα έργα και τις ημέρες του κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα, πιο προσιτό και ανθρώπινο.

Στον δρόμο της αυτοβελτίωσης σου έχουμε και έναν πολύ χρήσιμο οδηγό στα Αγγλικά. Το «The Serendipity Mindset» προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος της καθημερινότητας και να σου δείξει πως η τύχη είναι στην πραγματικότητα η ικανότητα να εκμεταλλεύεσαι τα αναπάντεχα που σου συμβαίνουν. Με αυτό το βιβλίο θα μάθεις πώς να αναγνωρίζεις και να αρπάζεις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται. Οι προτάσεις μας κλείνουν και στην ξενόγλωσση λογοτεχνία με ένα μυθιστόρημα. Το «The Search Party» είναι μια ιστορία εξαφάνισης πολύ διαφορετική. Πέντε φίλοι ψάχνουν την 16χρονη Sadie, μόνο που καθένας από τους πέντε μπορεί να είναι ύποπτος. Θα καταφέρει η ομάδα αναζήτησης να βρει τη φίλη τους και να επιστρέψει σώα από την αποστολή της; Η αποκάλυψη θα γίνει πολύ γρήγορα, καθώς η αγωνία θα σε κάνει να μη θες να κλείσεις το βιβλίο μέχρι να το διαβάσεις όλο.

bookfriends


Γέμισε τα ράφια της βιβλιοθήκης σου με όλα τα παραπάνω βιβλία και ρίξε μπόλικο διάβασμα τον Νοέμβριο που έρχεται! Θα τα βρεις όλα στα βιβλιοπωλεία των καταστημάτων Public και στο public.gr, μαζί με πολλές ακόμα αναγνωστικές επιλογές!