«Ο φόνος είναι χρήμα», του Πέτρου Μάρκαρη / Η αστυνομική λογοτεχνία στα καλύτερά της

Περίληψη: Αθήνα 2019. Κοινωνικές ανιστότητες, φόνοι ξένων επενδυτών και πολιτική αστάθεια. Στο 13ο του μυθιστόρημα ο Πέτρος Μάρκαρης έχει μια έκπληξη για τους αναγνώστες του: ο αστυνόμος Χαρίτος δεν είναι ο μόνος πρωταγωνιστής...

Ο περιώνυμος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Πέτρος Μάρκαρης επιστρέφει με μια ακόμα συναρπαστική ιστορία του Κώστα Χαρίτου. Το νέο βιβλίο «Ο φόνος είναι χρήμα» μας φέρνει στο 2019, με τον Μάρκαρη να τροποποιεί αυτή τη φορά την... κλασική συνταγή. Ο αστυνόμος Χαρίτος είναι, ασφαλώς, και εδώ ο πρωταγωνιστής - αλλά δεν είναι o μόνος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Βρισκόμαστε στη Αθήνα του 2019, όπου οι συνεχόμενοι φόνοι ξένων επενδυτών αφήνουν λίγα στοιχεία πίσω τους. Ο αστυνόμος Χαρίτος θα αναλάβει να εξιχνιάσει τις υποθέσεις, οι οποίες φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους. Ποια να είναι άραγε τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος στοχεύει μόνο ευκατάστατα άτομα;

Σε μια περίοδο μεγάλων ανισοτήτων για τη χώρα, η οικονομία είναι στο επίκεντρο. Ο Λάμπρος, επιστήθιος φίλος τους αστυνόμου, μετατρέπεται σε σημαντική φιγούρα ενός «κινήματος των φτωχών», που γεννιέται από τα προβλήματα του τόπου. Οι δυο τους γίνονται οι δύο φωνές τους βιβλίου. Μπορεί να προέρχονται από αντικρουόμενες μεριές αλλά η πραγματικότητα θα ενώσει τους δρόμους τους.

Το βιβλίο «Ο φόνος είναι χρήμα» είναι το 13ο μυθιστόρημα του σημαντικότατου έλληνα συγγραφέα με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χαρίτο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική έχει σημαντική επιρροή βιβλία του Πέτρου Μάρκαρη, μόνο που αυτή τη φορά καθρίζει και την πλοκή.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κείμενα και είναι ιδανική προσθήκη στη summer reading list σου!