«Ο φόνος είναι χρήμα» / Κέρδισε το νέο βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη!

Περίληψη: Εν μέσω κοινωνικών ανισοτήτων και οικονομικής ανασφάλειας ένα κύμα δολοφονιών ξένων επενδυτών ξεκινά. Ο αστυνόμος Χαρίτος αναλαμβάνει να λύσει την υπόθεση στο «Ο φόνος είναι χρήμα».

Ο Πέτρος Μάρκαρης είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δυνατά ονόματα της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα. Τα μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χαρίτο έχουν εδώ και 25 χρόνια αγαπηθεί από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό και φέτος κυκλοφόρησε η νεότερη περιπέτεια του διάσημου χαρακτήρα. Μόνο που αυτή τη φορά ο Πέτρος Μάρκαρης άλλαξε λίγο την κλασική συνταγή. Στο «Ο φόνος είναι χρήμα» ο Κώστας Χαρίτος δεν είναι ο μόνος πρωταγωνιστής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα γεγονότα του βιβλίου διαδραματίζονται στην Αθήνα του 2019. Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η οικονομικά υποφέρει και οι κοινωνικές ανισότητες βαθαίνουν. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία μια σειρά από δολοφονίες ξεκινά. Κάποιος στοχεύει ξένους επενδυτές και τα στοιχεία που αφήνει πίσω του είναι ελάχιστα.

Οι δύο πρωταγωνιστικές φιγούρες, που αναδεικνύονται σε αυτή την ιστορία, είναι ο Κώστας Χαρίτος και ο Λάμπρος, που τυχαίνει να είναι επιστήθιος φίλος του αστυνόμου. Ο Λάμπρος έχει αναδειχθεί σε μια από τις σημαντικές μορφές του «κινήματος των φτωχών», που έχει αυθόρμητα δημιουργηθεί στην πόλη και όλο και μεγαλώνει. Ο αστυνόμος Χαρίτος από την άλλη είναι αυτός που θα αναλάβει να λύσει την υπόθεση των δολοφονιών. Οι δυο τους φαίνεται πως βαδίζουν σε αντίθετη κατεύθυνση αλλά οι δρόμοι τους σίγουρα θα συναντηθούν.

Το βιβλίο «Ο φόνος είναι χρήμα» είναι το 13ο μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χαρίτο και κυκλοφόρησε αυτό το καλοκαίρι από τις εκδόσεις Κείμενα. Ο συγγραφέας θα παρευρεθεί σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 30/11 όπου θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊόγλου για το τελευταίο του έργο και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Αν είσαι κι εσύ φαν του Κώστα Χαρίτου δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα, όπως δεν πρέπει να χάσεις και το διαγωνισμό που ακολουθεί.

Διαγωνισμός «Ο φόνος είναι χρήμα»


Τα Public και οι εκδόσεις Κείμενα χαρίζουν σε 3 τυχερούς ισάριθμα (3) αντίτυπα του βιβλίου «Ο φόνος είναι χρήμα». Για να διεκδικήσεις κι εσύ ένα από αυτά, απάντησε στο quiz και συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα του διαγωνισμού. Οι νικητές θα επιλεγούν έπειτα από κλήρωση και οι τυχεροί θα ενημερωθούν με σχετικό email στις 3 Δεκεμβρίου από την ομάδα του Public Blog. Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψιν.

Καλή επιτυχία!