«One August Night» / Η Victoria Hislop μας επαναφέρει στη Σπιναλόγκα

Περίληψη: 15 χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του, «Το νησί» της Victoria Hislop αποκτά sequel. Στο «One August Night» θα δούμε πώς εξελίσσεται η ζωή όταν η Σπιναλόγκα κλείσει.

Η ιδιαίτερη σχέση της Victoria Hislop με την Ελλάδα είναι γνωστή σε κάθε αναγνώστη και είναι εμφανής σε όποιον έχει διαβάσει τα βιβλία της. Η Μεσόγειος είναι συχνά το σκηνικό για τις αφηγήσεις της και «Το νησί», η μεγαλύτερη επιτυχία της, έκανε σε όλο τον κόσμο γνωστή τη Σπιναλόγκα. Οπότε σε κανέναν δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι και το νέο μυθιστόρημα «One August Night» εκτυλίσσεται στη χώρα μας. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο, όμως, είναι ότι η Victoria Hislop μας επαναφέρει στα νότια της Κρήτης, καθώς το νέο της βιβλίο αποτελεί sequel του best seller «Το νησί».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η αρχή του βιβλίου μας φέρνει ξανά στη Σπιναλόγκα. Η κοινωνία των λεπρών του νησιού είναι έτοιμη να κλείσει για πάντα, μιας και υπάρχει πλέον θεραπεία για την ασθένεια. Η περίσταση θα έπρεπε να είναι χαρούμενη, αφού οι κάτοικοι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν οριστικά από τη Σπιναλόγκα και να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία. Μια στιγμή αδυναμίας, όμως, θα αμαυρώσει το ευχάριστο γεγονός. Για κάποιες οικογένειες η ζωή μετά τη Σπιναλόγκα ξεκινάει με μια τραγωδία.

Στο «One August Night» θα ακολουθήσεις τις ιστορίες χαρακτήρων που γνώρισες στο «Νησί», με τις κύριες αφηγήσεις να περιστρέφονται γύρω από τα άτομα που επηρεάστηκαν από το τραγικό γεγονός στην αρχή του βιβλίου. Κάθε ένας βρίσκει διαφορετικό τρόπο για να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά του και να ανταπεξέλθει παράλληλα στη νέα του ζωή. Άλλοι θα μείνουν στην Κρήτη, άλλοι θα φύγουν μακριά, όλοι όμως θα πρέπει να βρουν τρόπο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της ζωής μακριά από τη Σπιναλόγκα και να διαχειριστούν τα όσα συνέβησαν εκεί.

bookfriends


Αν είσαι κι εσύ ένας από τους εκατομμύρια αναγνώστες που αγαπήσαν «Το νησί», τότε κάνε δώρο στον εαυτό σου το «One August Night» αυτά τα Χριστούγεννα. Ή μπορεί και να το κάνεις δώρο στα αγαπημένα σου πρόσωπα, που περίμεναν και αυτά τη συνέχεια του ιστορικού μυθιστορήματος της Victoria Hislop.

Το νέο βιβλίο της Βρετανής συγγραφέα κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα Αγγλικά και το βρίσκεις διαθέσιμο από το public.gr!