«Ως εκ θαύματος» / Ταξίδι στην Ελλάδα μιας άλλης εποχής

Περίληψη: Το πρώτο από τα τρία μέρη της αυτοβιογραφίας του Κωνσταντίνου Τζούμα, το βιβλίο «Ως εκ θαύματος», μας ταξιδεύει σε μια εποχή της Ελλάδας, που θα θέλαμε πολύ να είχαμε γνωρίσει!

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας μπορεί να σου είναι γνωστός από την καθημερινή πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του. Το ραδιόφωνο είναι σήμερα το καλλιτεχνικό του «σπίτι» αλλά ο ίδιος έχει ζήσει την πολιτιστική και καλλιτεχνική πραγματικότητα της Ελλάδας μέσα από πολλές και διαφορετικές οπτικές στη μακρόχρονη καριέρα του. Για τις εμπειρίες του όλα αυτά τα χρόνια έχει μιλήσει αναλυτικά μέσα από τρία αυτοβιογραφικά βιβλία που έχει εκδώσει. Το «Ως εκ θαύματος» είναι το πρώτο από αυτά.

«Ως εκ θαύματος» - λίγα λόγια για το βιβλίο


Οι ιστορίες του Κωνσταντίνου Τζούμα ξεκινούν από τον Πειραιά, τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Κάπου στα εφηβικά του χρόνια ένα δυσάρεστο γεγονός θα αλλάξει την πορεία της ζωής του. Αυτή θα τον οδηγήσει σε νέες γειτονιές, νέες παρέες, νέα ενδιαφέροντα. Μέσα από τις περιπλανήσεις του στην πόλη θα τον κερδίσει η βιομηχανία του θεάματος, η οποία γίνεται αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα την Αθήνα και την Ελλάδα της περιόδου.

Η αφήγηση του βιβλίου δεν ακολουθεί ευθεία γραμμή. Ο Κωνσταντίνος Τζούμας περνά από ανάμνηση σε ανάμνηση κι από στιγμή σε στιγμή με ένα τρόπο που μας κρατά κολλημένους στις λέξεις του. Πολλές από τις αναμνήσεις του δεν ξέρουμε αν είναι απόλυτα αληθινές, γιατί ο τρόπος γραφής του έχει κάτι το ονειροπόλο, το οποίο κάνει τις ιστορίες του πιο ειδυλλιακές. Το «Ως εκ θαύματος» είναι επίσης γεμάτο με χιούμορ και ρομαντισμό και χαρακτηρίζεται από περιγραφές χωρίς αναστολές. Δεν έχει κάποιο απώτερο σκοπό ούτε προσπαθεί να μας περάσει κάποιο μάθημα ζωής. Είναι απλώς η ιστορία και οι εμπειρίες ενός ανθρώπου, από μία εποχή την οποία μας κάνει να ζηλεύουμε που δεν ζήσαμε και εμείς οι ίδιοι.

Το «Ως εκ θαύματος», όπως και τα επόμενα μέρη της αυτοβιογραφίας του Κωνσταντίνου Τζούμα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Απόκτησέ το από το public.gr και κάνε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, με φόντο μια διαφορετική εποχή της Ελλάδας!