Παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο / 2+1 προτάσεις για δημιουργική απασχόληση

Περίληψη: Στη σημερινή εποχή, η σωστή ανάπτυξη των παιδιών και η δημιουργική ενασχόληση τους είναι απαραίτητη. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, παρακάτω θα βρεις τρεις μοναδικές προτάσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο αλλά και έναν super διαγωνισμό!

Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού διαμορφώνεται ο εγκέφαλος, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του. Για αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να τοποθετηθούν τα κατάλληλα θεμέλια, τα όποια θα βοηθήσουν στην υγιή ανατροφή του. Οι εποχές που ζούμε είναι πολύ απαιτητικές και για αυτό εμείς ξεχωρίσαμε τρία βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών.

Ξεκινάμε, με το βιβλίο με τίτλο «Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μικρό παιδί», το οποίο αφορά παιδιά ηλικίας 1-3 ετών. Η συγγραφέας αυτού του βιβλίου, Simone Davies, ήθελε να αναθρέψει τα παιδιά της με σεβασμό, αλληλοκατανόηση και ενσυναίσθηση, και για αυτό ακολούθησε τη μέθοδο Μοντεσσόρι. Μετά από 15 χρόνια εκπαίδευσης αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το βιβλίο, για να μεταδώσει τις γνώσεις και εμπειρίες της σε όλες τις οικογένειες. Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο του βιβλίου περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για τους γονείς, ώστε να μπορούν να δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον μάθησης στα παιδιά τους, στην καθημερινότητα, με ανεξαρτησία, όρια και σεβασμό.

Προχωρώντας στις ηλικίες που αφορούν τον παιδικό σταθμό (3-4 ετών), η επόμενη επιλογή είναι το βιβλίο με τίτλο «Καλή αρχή στον παιδικό σταθμό». Αυτό το βιβλίο περιέχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και ιδέες για την δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών είτε όταν αυτά βρίσκονται στον παιδικό σταθμό, είτε όταν είναι στο σπίτι. Ουσιαστικά περιλαμβάνει κάποια φύλλα εργασίας με τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν τα χρώματα, τα σχήματα, τους αριθμούς. Επίσης, τα βοηθάει να είναι πιο παρατηρητικά, να εξασκούν τη μνήμη τους και να εκφράζονται μέσω της ζωγραφικής. Αυτό το βιβλίο είναι ότι πιο σημαντικό για την ομαλή μετάβαση ενός παιδιού, από τον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο.

Τελευταία και εξίσου σημαντική πρόταση, αποτελεί το βιβλίο με τίτλο «100 απλές δραστηριότητες STEAM για μικρούς επιστήμονες και καλλιτέχνες». Αυτό το απίθανο βιβλίο προτείνει μοναδικές δραστηριότητες και πειράματα για παιδάκια από 4 ετών, ώστε να μαθαίνουν και να διασκεδάζουν ταυτόχρονα. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν, για παράδειγμα, να μάθουν μαθηματικά φτιάχνοντας τα νόστιμα μπισκοτένια κλάσματα. Θα βρεις 100 διαφορετικές προτάσεις μαζί με φωτογραφικό υλικό για να είναι πλήρως κατανοητά όλα τα στάδια της υλοποίησης. Τα παιδιά θα αγαπήσουν τη μάθηση, θα συμφιλιωθούν με τις επιστήμες, την τεχνολογία και την τέχνη, θα διασκεδάσουν και θα γίνουν πιο δημιουργικά.

Τέλος, επειδή τα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο φροντίζουν τα πάντα, θα γίνει κλήρωση και τρεις (3) τυχεροί θα κερδίσουν ένα (1) αντίτυπο, ενός εκ των τριών παραπάνω βιβλίων. Για να κερδίσεις ένα από τα τρία βιβλία, συμπλήρωσε τα στοιχεία στη φόρμα συμμέτοχης μέχρι τις 20 Απρίλιου. Οι νικητές, αφού επιλεγούν, θα ειδοποιηθούν με email. Προσοχή, πολλαπλές συμμετοχές δε θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!