Πες «χρόνια πολλά» στη Δήμητρα και τον Δημήτρη με ένα βιβλίο!

Περίληψη: Ψάχνεις δώρο για τη Δήμητρα και το Δημήτρη, που γιορτάζουν σύντομα; Υπάρχει καλύτερη ιδέα από ένα βιβλίο; Βρες προτάσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις τους στο άρθρο που ακολουθεί:

Το έχουμε ξαναγράψει: Αν κάθε ελληνική οικογένεια μετρά τουλάχιστον μια Ιωάννα ή έναν Γιάννη στους συγγενείς της («σπίτι χωρίς Γιάννη κλπ»), ε, το ίδιο ισχύει για τη Δήμητρα και το Δημήτρη. Παιδιά, γονείς, αδέρφια, ξαδέρφια... όλο και κάποιος από τους οικείους μας γιορτάζει στις 26 Οκτωβρίου. Κι επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν αγοράσουν ερευνούν, πάμε μια «βόλτα» από τις προτάσεις βιβλίων του public.gr, για να τα δούμε όλα οργανωμένα.

Αρχή από τις προτάσεις της ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας. Οι επιλογές ξεκινούν από την κλασική λογοτεχνία με το μυθιστόρημα «Δόκτωρ Τζέκιλ & κύριος Χάϊντ» να κυκλοφορεί ξανά από την Public Βιβλιοθήκη και να θυμίζει σε κάθε αναγνώστη μια από τις διαχρονικότερες αστυνομικές ιστορίες. Από την πλευρά της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας ξεχωρίζουμε το «Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι», το οποίο ενώνει δύο αταίριαστους ανθρώπους, που ψάχνουν τη λύση του ίδιου μυστηρίου. Αν ο Δημήτρης ή η Δήμητρα είναι φανατικοί του αστυνομικού, τότε είναι πολύ πιθανό να έχει διαβάσει το πρώτο μέρος της τριλογίας της Λευκής Πόλης. Οπότε ένα πολύ ωραίο δώρο θα ήταν το δεύτερο βιβλίο της σειράς, «Οι τελετουργίες του νερού», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε.

Από τις ελληνικές κυκλοφορίες του Οκτωβρίου το νέο βιβλίο της Έλενας Ακρίτα με τίτλο «Το σκισμένο τούλι» συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή ιστορία πέντε γυναικών, με καθεμιά να περνά το δικό της μαρτύριο μέχρι να φτάσει στην προσωπική ολοκλήρωση. Με επίκεντρο τη γυναίκα γράφτηκε και η επόμενη πρότασή μας. «Η βίβλος του κόλπου» είναι μια επιστημονική αλλά και συνάμα διασκεδαστική προσέγγιση γύρω από τα γυναικεία γεννητικά όργανα από την έμπειρη γυναικολόγο Jen Gunter.

Από τη σύγχρονη λογοτεχνία δεν θα μπορούσαμε να μην αναδείξουμε και μερικές από τις καλύτερες ξενόγλωσσες προτάσεις. Αν ο Δημήτρης ή η Δήμητρα είναι έτοιμος να επιστρέψει στον κόσμο του Twilight, τότε σίγουρα θα ευχαριστηθεί το «Midnight Sun» της Stephanie Meyer. Συνεχίζουμε με μερικά περίπλοκα μυστήρια που δημιουργούν μεγάλο σασπένς. Το «The Hollow Ones» ακολουθεί έναν νεαρό πράκτορα του FBI, ο οποίος βρίσκεται μπροστά σε ένα ανεξήγητο έγκλημα, ενώ το «Troubled Blood» απευθύνεται στους λάτρεις της σειράς μυθιστορημάτων του ντετέκτιβ Cormoran Strike, καθώς αποτελεί την πέμπτη ιστορία του.

Σε πολύ ρεαλιστικά σενάρια θα βάλει τους αναγνώστες του το «The Pull of the Stars» της Emma Donoghue παρότι πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα. Ο λόγος είναι η θεματολογία του, η οποία περιστρέφεται γύρω από την πανδημία του 1918. Σε ένα νοσοκομείο του Δουβλίνου οι γυναίκες του νοσοκομειακού προσωπικού θα χάσουν ζωές, θα φέρουν στον κόσμο νέες και θα αλλάξουν η μία την ύπαρξη της άλλης. Ένα ακόμα έξυπνο δώρο για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου είναι το βιβλίο «Speedy BOSH!», ο απόλυτος οδηγός για γρήγορες συνταγές με βάση τα φυτά.

Στις προτάσεις μας δεν ξεχνάμε και τους μικρούς μας φίλους - ας βρούμε και μερικά βιβλία για τα παιδιά. λοιπόν. Για τις προσχολικές ηλικίες τα παραμύθια «Ο αρκούδος, το πιάνο και η τελευταία συναυλία» και «Η βαλίτσα» δίνουν στα παιδιά όμορφα μαθήματα μέσα από αξιαγάπητες ιστορίες. Σε ακόμα μικρότερες ηλικίες (0-2 ετών) επίλεξε ένα βιβλίο όπως το «Κούκου-τσα ήλιος» το οποίο θα τραβήξει την προσοχή των βρεφών με την έντονη εικονογράφησή του και τις παιχνιδιάρικες σελίδες του.

Μήπως η Δήμητρα και ο Δημήτρης είναι στο Δημοτικό; Τότε τα παιδιά θέλουν ένα λογοτεχνικό βιβλίο που θα μπορούν να διαβάσουν μόνα τους - ο καλύτερος τρόπος να εξοικειωθούν με τη λογοτεχνία. Το βιβλίο «Μάγια χουζούρια» βρίσκει το Ντέμη να αντιμετωπίζει θέματα με τον ύπνο, τα οποία η οικογένειά του ψάχνει να λύσει, ενώ το «Η μαύρη καλλονή ή ένα βιβλίο γραμμένο στη γλώσσα των αλόγων» είναι μία μαγική ιστορία για τα άλογα και τη μεγάλη τους αξία.

bookfriends


Σε όποια ηλικία κι αν είναι η Δήμητρα και ο Δημήτρης, το δώρο τους θα το βρεις στο Public. Επισκέψου το μεγαλύτερο ελληνικό βιβλιοπωλείο και χάρισέ τους ένα βιβλίο για τη γιορτή τους, ή επίλεξε ένα από τα χιλιάδες άλλα προϊόντα που θα βρεις στα καταστήματα Public και στο public.gr!