Public Βιβλιοθήκη: «Η Φάρμα των Ζώων» συναντά τα σχέδια του Ralph Steadman

Περίληψη: Ακόμα κι αν έχεις διαβάσει την «Φάρμα των Ζώων», η έκδοση της Public Βιβλιοθήκης θα σε κάνει να την διαβάσεις ξανά. Ο λόγος; Η ξεωριστή εικονογράφηση του σπουδαίου Ralph Steadman!

Το κλασικό έργο του George Orwell «Η Φάρμα των Ζώων» αξίζει να διαβαστεί από όλους - και ίσως παραπάνω από μία φορά. Ο πολιτικός σχολιασμός μέσα από τη χρήση της αλληγορίας και της σάτιρας παραμένει διαχρονικός ακόμα και 76 χρόνια μετά την πρώτη του δημοσίευση. Τώρα έχεις ακόμα έναν λόγο για να διαβάσεις ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα του 20ου αιώνα. «Η Φάρμα των Ζώων» κυκλοφορεί από την Public Βιβλιοθήκη σε μια μοναδική έκδοση, η οποία συνοδεύεται από σκίτσα και εικονογραφήσεις του Ralph Steadman.

Ο Steadman είναι γνωστός στους περισσότερους ως ο άνθρωπος που ερμήνευσε οπτικά τα λόγια του στενού του συνεργάτη και συγγραφέα Hunter S. Thompson. Πέρα από τη δουλειά του με τον Hunter S. Thompson, όμως, το βιογραφικό του Steadman είναι γεμάτο από πολλές ακόμα σπουδαίες συνεργασίες και έργα τέχνης: Είναι υπεύθυνος για πολλά σημαντικά εξώφυλλα δίσκων, όπως το single «By the Sword» του Slash ή τον δίσκο «Conception» του Miles Davis. Στην τεράστια καριέρα του έχει εικονογραφήσει και πολλά λογοτεχνικά έργα. Ένα από τα πιο ξεχωριστά είναι η δουλειά στο κλασικό «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Η συνεργασία του με τον Hunter S. Thompson ξεκίνησε στα 70s με την τέχνη του να γίνεται ιδιαίτερα γραφική από εκείνο το σημείο και μετά.

Το μοναδικό ταλέντο του Ralph Steadman έρχεται τώρα να επαυξήσει την αναγνωστική εμπειρία του βιβλίου «Η Φάρμα των Ζώων» μέσα από την έκδοση που δημιούργησε για το ελληνικό κοινό η Public Βιβλιοθήκη. Στο προτελευταίο βιβλίο του Orwell πριν το θάνατό του συνδυάζονται δύο από τα μεγάλα του πάθη: η αγάπη του για τα ζώα και ο πολιτικός σχολιασμός. Στην φάρμα όπου ζουν τα ζώα του βιβλίου, οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά καταπιεστικοί. Έτσι αυτά αποφασίζουν να επαναστατήσουν και να εγκαθιδρύσουν ένα νέο καθεστώς, όπου τα ζώα θα έχουν τον έλεγχο και όλοι θα είναι ίσοι. Όπως αποδεικνύεται με τον καιρό, τελικά κάποια ζώα είναι πιο ίσα από άλλα, με την κατάσταση στη φάρμα να μην αλλάζει ουσιαστικά για πολλά από τα ζώα.

Η αλληγορία της φάρμας βασίζεται κυρίως στο καθεστώς της Σταλινικής Σοβιετικής Ένωσης και στο αποτέλεσμα της Ρωσικής Επανάστασης. Παρόλα αυτά, λειτουργεί και ως μια διδακτική ιστορία για τα λάθη την ανθρώπινης κοινωνίας γενικότερα, τα οποία επαναλαμβάνονται αντί να αποτελούν μάθημα για τις μελλοντικές γενιές.

Η μοναδική έκδοση του αριστουργήματος «Η Φάρμα των Ζώων» με την εικονογράφηση του Ralph Steadman κυκλοφορεί αποκλειστικά στο Public. Απόκτησέ τη σήμερα και πρόσθεσε ένα ξεχωριστό έργο στη βιβλιοθήκη σου.

Μην ξεχνάς επίσης πως το bookfriends.gr σε περιμένει για να μοιραστείς τις σκέψεις σου για τα έργα του George Orwell ή για όποιο άλλο βιβλίο σε ενδιαφέρει!