Summer reading / Ξέρουμε τι θα διαβάσεις φέτος το καλοκαίρι!

Περίληψη: Βρήκες ποια βιβλία θα πάρεις μαζί σου στις διακοπές; Συγκεντρώσαμε «δυνατές» προτάσεις από ξένους συγγραφείς, που σίγουρα σε ενδιαφέρουν!

Είσαι έτοιμος για παραλία; Όχι, αν δεν έχεις βάλει στην τσάντα σου ένα ή και παραπάνω βιβλία. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, να σου παρουσιάσουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες λογοτεχνικές προτάσεις! Το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει πολλά νέα βιβλία από ξένους συγγραφείς, τα οποία θα πάνε κατευθείαν στην κορυφή της summer reading list σου.

Η πρώτη μας πρόταση είναι το «Η λέσχη φόνων της Πέμπτης», το συγγραφικό ντεμπούτο του Richard Osman, που έχει προκαλέσει αίσθηση. Θέμα του μια δολοφονία την οποία θα αναλάβει να εξιχνιάσει η πιο αναπάντεχη ομάδα ερευνητών. Μια δύσκολη υπόθεση θα αναλάβει και η ντετέκτιβ Έλιν Γουόρνερ, η οποία θα πρέπει να βρει τι συνέβη στην εξαφανισμένη αρραβωνιαστικιά του αδερφού της. Και όλα αυτά σε ένα χιονισμένο τοπίο στις Ελβετικές Άλπεις, στο νέο μυθιστόρημα της Sarah Pearse «Το σανατόριο». Αν σου αρέσουν τα μυστήρια και τα αστυνομικά μυθιστορήματα, τότε σίγουρα ξέρεις την Camilla Läckberg. Οι εξορμήσεις στην παραλία είναι μια τέλεια ευκαιρία να διαβάσεις το νέο της βιβλίο «Θάρρος ή αλήθεια».

Σε ψυχολογικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της Τάμπιθα, η οποία κατηγορείται για έναν φόνο, που δεν ξέρει αν έκανε. Η κατάληξη της υπόθεσής της μοιάζει προδιαγεγραμμένη αλλά από την απομόνωση του κελιού της η «Κατηγορούμενη» θα παλέψει μόνη της να βρει απαντήσεις στην περίπλοκη υπόθεση. Στο είδος των θρίλερ ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και αγαπημένα ονόματα είναι αυτό του Stephen King. Το «Μίζερι» κυκλοφόρησε πρόσφατα ξανά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Πρωταγωνιστής του ένας συγγραφέας, που έκανε το μοιραίο λάθος να «σκοτώσει» έναν αγαπημένο χαρακτήρα του κοινού.

Ένα ακόμα βιβλίο που επανακυκλοφορεί στα ελληνικά μετά από καιρό και αξίζει της προσοχής σου είναι το «Άμστερνταμ» του Ian McEwan. Το μυθιστόρημα που κέρδισε το βραβείο Booker του 1998 περιγράφει μια φιλία που τραβήχτηκε στα άκρα πολύ γρήγορα. Εδώ και λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε επίσης το έβδομο μυθιστόρημα της σειράς Οι Κόρες των Αστεριών, «Η χαμένη Κόρη». Η μία από τις επτά αδερφές αγνοείται και οι υπόλοιπες έξι θα γυρίσουν όλο τον κόσμο για να την βρουν. Μπορεί να έχουν ελάχιστα στοιχεία στη διάθεσή τους αλλά αυτό δεν θα τις σταματήσει.

Αν έχεις διάθεση για ιστορικό μυθιστόρημα αυτό το καλοκαίρι, τότε το shortlisted για το International Booker Prize του 2021 βιβλίο «Ο πόλεμος των φτωχών» συστήνεται ανεπιφύλακτα. Ο Éric Vuillard μας πηγαίνει στο 1524 στη Γερμανία, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν στην εξαθλίωση. Σύντομα ένας αγώνας για ισότητα θα ξεσπάσει και θα απλωθεί πολύ γρήγορα με τον Τόμας Μύντσερ να είναι ένας από τους ανθρώπους που θα τον σημαδέψει. Πολύ πιο κοντά σε εμάς, στο 1934, διαδραματίζεται το μυθιστόρημα «Τέσσερις άνεμοι» της Kristin Hannah. Στην εποχή της Μεγάλης Ύφεσης στις ΗΠΑ η Έλσα προσπαθεί μάταια να κρατήσει ζωντανό τον γάμο της. Θα κλείσουμε τις προτάσεις μας με το νεότερο βιβλίο από την Isabel Allende. Το «Οι γυναίκες της ψυχής μου» δεν είναι μυθιστόρημα. Είναι το προσωπικό ταξίδι της συγγραφέως στο τι σημαίνει να είσαι γυναίκα.

Για ακόμα περισσότερες βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι σου μείνε συντονισμένος στο Public Blog!