Υποδεχόμαστε την άνοιξη με διάβασμα / 8+1 βιβλία για τη λίστα σου

Περίληψη: Η αρχή της άνοιξης είναι αφιερωμένη (και) στα βιβλία που θα μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες. Ξεκινάμε;

Οι to read λίστες μας δεν μένουν ποτέ κενές από αναγνωστικές προτάσεις. Πάντα υπάρχουν νέα, ενδιαφέροντα βιβλία και για την άνοιξη που μόλις ξεκίνησε λέμε να ξεκινήσουμε από ξενόγλωσσους τίτλους!

Θα ξεκινήσουμε από τα μυθιστορήματα και το βιβλίο που απέσπασε το International Booker Prize του 2020. Το «The Discomfort of Evening» είναι η ιστορία μιας βαθιά θρησκευόμενης οικογένειας στην Ολλανδία, η οποία θα ζήσει μια πραγματική τραγωδία. Η δεύτερη πρότασή μας τιμήθηκε κι αυτή με Booker Prize πέρυσι. Το «Shuggie Bain» είναι κι αυτό μια ιστορία οικογένειας. Η διαφορά είναι ότι σε αυτό το μυθιστόρημα τα γεγονότα είναι πολύ πιο αληθινά, αφού το βιβλίο του Douglas Stuart δανείζετε πολλά στοιχεία από τη ζωή του συγγραφέα.

Από τις ξενόγλωσσες προτάσεις μας δεν λείπουν και αναλύσεις για επιστημονικά ζητήματα που μας απασχολούν ή θα μας απασχολήσουν όλους. Ο ψυχολόγος Jordan Peterson δημοσίευσε πρόσφατα το «Beyond Order», το sequel του πολύ επιτυχημένου του «12 κανόνες για τη ζωή», μέσα από το οποίο επεκτείνει τις ιδέες που γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και η κοινωνιολογική ανάλυση του Max Tegmark με τίτλο «Life 3.0». Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι διάφοροι τρόποι με τους οποίους η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας θα αλλάξει τη ζωή του ανθρώπου και τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα κατάσταση. Με ένα διαφορετικό ψυχολογικό ζήτημα ασχολείται η Robin DiAngelo στο τελευταίο της βιβλίο. Στο «White Fragility» επικεντρώνεται στη συζήτηση γύρω από το ρατσισμό και πώς αυτή μπορεί να διεξαχθεί πάνω σε διαφορετική βάση, ώστε να είναι πιο εποικοδομητική.

Η άνοιξη είναι μια καλή ευκαιρία και για νέα χόμπι! Συνδύασε το διάβασμα με άλλες ενδιαφέρουσες ασχολίες μέσα από το κατάλληλο βιβλίο. Αν, για παράδειγμα, θες να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες ή να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου στην κουζίνα, το «Speedy BOSH!» είναι ο τέλειος βοηθός! Με περισσότερες από 100 λαχταριστές και γρήγορες συνταγές βασισμένες σε λαχανικά, θα ανακαλύψεις νέες τεχνικές και γευστικούς συνδυασμούς που μπορείς να ενσωματώσεις στο καθημερινό μαγείρεμα. Αν πάλι αυτή την περίοδο αποφάσισες να ασχοληθείς με τις επενδύσεις, ξεκίνα διαβάζοντας το «The Intelligent Investor», για να βάλεις σε σωστές βάσεις τα σχέδιά σου!

Με το σωστό βιβλίο για οδηγό μπορείς να οργανωθείς καλύτερα και να βελτιώσεις την κάθε σου ημέρα. Σε αυτό θα σε βοηθήσει το «Joy at Work» της Marie Kondo. Η expert της οργάνωσης μέσα από αυτό το έργο σε βοηθά να βάλεις σε τάξη την εργασιακή σου πραγματικότητα και να φέρεις σε ισορροπία τη δουλειά με τη ζωή. Ειδικά αυτή την περίοδο, οι συμβουλές αυτού του βιβλίου είναι εξαιρετικά χρήσιμες!

bookfriends


Η τελευταία μας πρόταση είναι για τους μικρούς αναγνώστες! Για τα παιδιά που μαθαίνουν Αγγλικά ένα βιβλίο γραμμένο για μικρές ηλικίες είναι το τέλειο δώρο, για να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο το διάβασμα και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους. Το «What We'll Build» είναι μια τρυφερή ιστορία ενός πατέρα και της κόρης του, οι οποίοι φτιάχνουν μαζί το μέλλον τους. Η αφήγηση συνοδεύεται από πανέμορφη εικονογράφηση!

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες βιβλιο-προτάσεις για τη reading list σου στο public.gr!