«Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί» / Επιστροφή στο Kingsbridge!

Περίληψη: 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου, το prequel της σειράς βιβλίων Kingsbridge είναι εδώ! Το «Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί» του Ken Follet μόλις κυκλοφόρησε!

Είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις ξανά στο Kingsbridge; Το νέο βιβλίο στη σειρά του Ken Follett είναι γεγονός και θα σε γυρίσει πιο πίσω από ποτέ. Η σειρά ξεκίνησε με το «The Pillars of the Earth» που μας πήγε στο 12ο αιώνα, και με τα επόμενα βιβλία φτάσαμε μέχρι και τον 16ο. Το τέταρτο βιβλίο της σειράς είναι το «Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί» και αυτή τη φορά ο Ουαλός συγγραφέας γυρίζει το χρόνο πίσω, γράφοντας το prequel του πρώτου μέρους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Στο νέο του ιστορικό μυθιστόρημα, ο Ken Follett παραμένει στις σκοτεινές μέρες της Ευρώπης. Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στα τέλη της πρώτης χιλιετίας, και φυσικά είμαστε στην Αγγλία. Το 997 μ.Χ. η Αγγλία δέχεται επιθέσεις από κάθε πλευρά. Οι αντίπαλοι δεν είναι μόνο εξωτερικοί, αλλά και εσωτερικοί. Από τα δυτικά έρχονται οι Ουαλοί και από τα δυτικά απειλούν την Αγγλία οι Βίκινγκς. Μέσα σε αυτό το πολεμικό κλίμα η διαφθορά και η ανομία είναι καθημερινό φαινόμενο, αλλά μόνο για όσους έχουν την εξουσία.

Σε αυτό το αβέβαιο σταυροδρόμι ενώνονται οι πορείες τριών ανθρώπων. Το παρελθόν τους είναι πολύ διαφορετικό και οι φιλοδοξίες τους επίσης, αλλά σε αυτή τη συγκυρία θα βρεθούν και οι τρεις αντιμέτωποι με έναν κοινό εχθρό. Σε μία εποχή όπου η έννοια του «κράτους δικαίου» ήταν ακόμα κάτι ανήκουστο, ξετυλίγεται μία πολύπλοκη ιστορία γεμάτη αντιζηλία, μίσος, και θάνατο. Δίπλα σε αυτά τα μίζερα συναισθήματα υπάρχει όμως και φιλοδοξία, νέα ξεκινήματα και αγάπη.

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να αφήσει πίσω της τη σκοτεινή της περίοδο και να οδηγηθεί σε μία νέα εποχή. Το «Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί» είναι η ιστορία αυτού του σημείου καμπής για την Αγγλία, που έβαλε τη χώρα σε μία νέα, πιο πολιτισμένη τροχιά, όπως αυτή δίνεται μέσα από τη συγκλονιστική αφήγηση του Ken Follett. Το μήνυμα του ερχομού μιας νέας, πιο φωτεινής ημέρας μεταφέρει και ο ίδιος ο τίτλος, ο οποίος αποτελεί φράση από τη Βίβλο και συγκεκριμένα από τη Γένεση.

Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί - Διαγωνισμός


Το Public και οι εκδόσεις Bell χαρίζουν σε τρεις (3) τυχερούς αναγνώστες ισάριθμα (3) αντίτυπα του βιβλίου «Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί» έπειτα από κλήρωση. Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής. Οι νικητές θα ανακοινωθούν από το Public Blog στις 16 Νοεμβρίου. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!