«home body» / Η μεγάλη επιστροφή της Rupi Kaur

Περίληψη: Η τρίτη ποιητική συλλογή της Rupi Kaur κυκλοφορεί σύντομα! Το «home body» είναι ένα στοχαστικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και την προοπτική του μέλλοντος.

Η ώρα για την κυκλοφορία της τρίτης ποιητικής συλλογής της Rupi Kaur έφτασε! Μέσα στον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει το «home body», το οποίο οι φανατικοί της αναγνώστες περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία.

Η ίδια περιγράφει τη νέα της συλλογή ως ένα γράμμα αγάπης προς το εγώ. Τα κίνητρα που την οδήγησαν αυτή τη φορά στη συγγραφή ήταν όσα της ράγισαν την καρδιά αλλά και όσα την έφεραν ξανά στη θέση της. Η καθημερινή μάχη με τον μέσα και τον έξω κόσμο αποτυπώνεται λυρικά (και) σε αυτή τη συλλογή της.

home body rupi kaur - 01


Το «home body» δεν αποτελείται απλώς από σκέψεις και συναισθήματα περασμένα στο χαρτί. Μέσα από αυτή τη συλλογή στόχος της Kaur είναι να οδηγήσει τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι προσωπικής αναζήτησης.

Το απλό και παράλληλα γλαφυρό στυλ της κάνει και αυτή τη συλλογή πολύ προσιτή σε κάθε αναγνώστη. Το «home body» συνεχίζει να ασχολείται με τα αγαπημένα θέματα της συγγραφέα, όπως αγάπη, απώλεια, τραύμα, θεραπεία, θηλυκότητα -  απλώς εδώ η αποδοχή του εαυτού είναι το κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος.

Η Rupi Kaur ξεκίνησε να μοιράζεται το έργο της στο tumblr και το Instagram. Οι λέξεις και οι εικονογραφήσεις της άγγιξαν το κοινό και η πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο «milk and honey», που κυκλοφόρησε το 2014, ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο. Το λογοτεχνικό «αδερφάκι» της πρώτης της συλλογής, «the sun and her flowers», κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα. Μαζί τα δύο βιβλία έχουν πετύχει πωλήσεις 8 εκατομμυρίων και έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες.

bookfriends


Και τώρα έφτασε η στιγμή για την κυκλοφορία της τρίτης ποιητικής συλλογής της. Το «home body» θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου 2020 και μπορείς ήδη να προπαραγγείλεις το δικό σου αντίτυπο στο public.gr!