«Η πολιτεία λαβύρινθος» / Αθησαύριστα κείμενα του Αργύρη Χιόνη κυκλοφορούν ξανά

Περίληψη: «Η πολιτεία λαβύρινθος και άλλες αθησαύριστες ιστορίες»: Μια ξεχωριστή συλλογή με έργα του μεγάλου ποιητή Αργύρη Χιόνη, που για πρώτη φορά συγκεντρώνονται σε ένα βιβλίο.

Ο Αργύρης Χιόνης, όπου κι αν τον πήγε η ζωή, ασχολήθηκε πάντοτε με τα γράμματα. Από μικρή ηλικία ως και το τέλος της ζωής του έγραφε ποιήματα ενώ υπήρξε επίσης μυθιστοριογράφος και μεταφραστής. Πολλά από τα κείμενά του μεταφράστηκαν και δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά της Ολλανδίας, όπου και πέρασε ένα κομμάτι της ζωής του. Πρόσφατα οι εκδόσεις Κίχλη έκαναν ένα δώρο στο ελληνικό ανταγωνιστικό κοινό κυκλοφορώντας το βιβλίο «Η πολιτεία λαβύρινθος και άλλες αθησαύριστες ιστορίες». Το έργο αυτό είναι μια συλλογή από κείμενα του Αργύρη Χιόνη, τα οποία είχαν δημοσιευτεί κυρίως σε περιοδικά κατά τη διάρκεια της ζωής του και τα οποία συγκεντρώνονται για πρώτη φορά σε μία έκδοση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η συλλογή περιλαμβάνει ένα μεγάλο μίγμα λογοτεχνικών ειδών. Στις σελίδες του βιβλίου «Η πολιτεία λαβύρινθος και άλλες αθησαύριστες ιστορίες» θα βρεις πεζογραφήματα, μυθοπλασία, αυτοβιογραφικά αφηγήματα, πορτραίτα άλλων λογοτεχνών και στοχασμούς του Αργύρη Χιόνη. Οι θεματικές αυτών των κειμένων είναι εξίσου ποικιλόμορφες. Έρωτας και οδύνη, ζωή και θάνατος, η μοναξιά και η δαιδαλώδης καθημερινότητα που μας περιτριγυρίζει είναι μερικές από αυτά.

Οι λέξεις του Αργύρη Χιόνη βγάζουν έντονη μελαγχολία. Παραδίπλα, όμως, υπάρχει πάντα και το στοιχείο του χιούμορ, το οποίο ελαφραίνει την αφήγηση, όταν αυτό χρειάζεται. Από τα κείμενα της συλλογής ξεχωρίζει εκείνο που είναι αφιερωμένο στο έργο του ποιητή Χρίστου Λάσκαρη, ο οποίος υπήρξε φίλος του Αργύρη Χιόνη.

bookfriends


Η επιλογή των κειμένων έχει γίνει από τον Κυριάκο Ραμολή, ο οποίος συντάσσει και τον πρόλογο του βιβλίου. Σε πολλές από τις σελίδες θα βρεις επίσης και τις σημειώσεις του για τα κείμενα. Η εικονογράφηση του εξωφύλλου έχει γίνει από την Εύη Τσακνιά. Το βιβλίο «Η πολιτεία λαβύρινθος και άλλες αθησαύριστες ιστορίες» κυκλοφορεί εδώ και μερικές εβδομάδες από τις εκδόσεις Κίχλη και φέρνει ξανά στο φως αγαπημένα κείμενα του Αργύρη Χιόνη.