Ο Harry Potter γίνεται 40 χρόνων - Κερδίστε τη συλλεκτική κασετίνα του!

Περίληψη: Ο Harry Potter γιορτάζει σήμερα (ως χαρακτήρας) τα 40α γενέθλιά του. Και εμείς εξασφαλίσαμε ένα σπουδαίο δώρο για τους φανατικούς αναγνώστες του!

Η 31η Ιουλίου είναι μια από τις σημαντικότερες ημερομηνίες για το σύμπαν του Harry Potter. Αρχικά στις 31 Ιουλίου γεννήθηκε η συγγραφέας J.K. Rowling. Γι’ αυτό και επέλεξε να δώσει  στον Harry την ίδια ημερομηνία γέννησης ως χαρακτήρα, οπότε ο Harry ήρθε στον κόσμο της Lilly και του James Potter στις 31 Ιουλίου 1980. Έντεκα χρόνια αργότερα, στα γενέθλιά του, έμαθε πως είναι μάγος. Σήμερα, λοιπόν, ο χαρακτήρας γίνεται 40 χρόνων, οπότε τι θα έλεγες να θυμηθούμε τις περιπέτειές του;

Η πρώτη εμφάνιση του Harry Potter έγινε με την κυκλοφορία του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος». Τα 11α γενέθλιά του δεν έχουν ακόμα έρθει και ο Harry ζει σε ένα δωμάτιο κάτω από τη σκάλα του σπιτιού της οικογένειας Dursley. Την ημέρα των γενεθλίων του θα μάθει από τον Hagrid πως είναι μάγος. Ο Hagrid είναι απεσταλμένος του σχολείου μαγείας Hogwarts και ήρθε για να τον πάρει μαζί του. Στο σχολείο θα γίνει μέλος του κοιτώνα Gryffindor, όπως επίσης και νέοι του καλύτεροι φίλοι, ο Ron Weasley και η Hermione Granger.

Η πρώτη χρονιά του Harry στο Hogwarts ξεκίνησε το 1991 και έβαλε σε κίνηση μια ιστορία σχεδόν δύο δεκαετιών, η οποία τον έφερε μέχρι την τελική μάχη με τον Voldemort. Μέσα σε αυτά τα χρόνια θα μάθαινε περισσότερα για τον χαμό των γονιών του και για το πώς ο ίδιος συνδέεται με τον «Άρχοντα του Σκότους». Κάθε χρονιά επιφύλασσε και νέους κινδύνους, όχι μόνο για τον Harry, αλλά και για όλο τον κόσμο των μάγων.

Η τελευταία του χρονιά στο σχολείο σημαδεύτηκε από τη μάχη του Hogwarts. Ο επίλογος της ιστορίας του Harry δόθηκε στο τελευταίο βιβλίο της σειράς, «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου». Η τελική αναμέτρηση μεταξύ του Voldemort και των δυνάμεων του εναντίον του Harry και του στρατού του Dumbledore ολοκληρώθηκε με την ήττα Voldemort και τον θάνατό του. Και το στρατόπεδο του Harry, όμως, υπέφερε σημαντικές απώλειες.

Μετά τον πόλεμο ο Harry ανέλαβε καθήκοντα στο Υπουργείο Μαγείας. Το κλείσιμο της ιστορίας βρίσκει τον Harry παντρεμένο με τη Ginny (αδερφή του Ron) να αποχαιρετά τα παιδιά του που ετοιμάζονται να πάνε στο Hogwarts. Δίπλα του ο Ron και η Hermione βλέπουν κι εκείνοι τα  δικά τους παιδιά να ετοιμάζονται να ταξιδέψουν προς το σχολείο μαγείας. Τα βιβλία τους J.K. Rowling έχουν γίνει τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό οδήγησε και στη δημιουργία 8 ταινιών Harry Potter, οι οποίες γνώρισαν εξίσου μεγάλη επιτυχία.

Σήμερα, σε ηλικία 40 ετών, τι λέτε να κάνει ο Harry Potter; Πώς να γιορτάζει τα γενέθλιά του στον μαγικό κόσμο που δημιούργησε η J.K Rowling; Το Public σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός προσφέρουν σε έναν νικητή τη συλλεκτική κασετίνα με τα 7 βιβλία του αγαπημένου μας μάγου. 

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε και η νικήτρια είναι η Ελένη Λίβα! Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!